Прочитај ми чланак

Синиша Михајловић: Ако иде Караџић, идем и ја

0

sinisa-mihajlovic

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић рекао је данас да ће у децембру напустити клупу националног тима уколико се председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић повуче са те функције.

„Не зависи толико од мене, али ако Караџић остане ја сам спреман за разговор. У супротном идем, ко год да дође. Зоран Лаковић и Караџић су људи у које имам поверење“, рекао је Михајловић на конференцији за медије у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

Караџић је најавио повлачење са места председника ФСС, и то по окончању јесењег дела Суперлиге.

Михајловић је на клупу орлова сео 24. априла 2012 и на 16 утакмица остварио учинак од пет победа, три ремија и осам пораза.

Он је обавио радикалну смену генерација, формирао млад и перспективан тим, али доживео је неуспех у квалификацијама за Светско првенство 2014. године у Бразилу, где је Србија у групи А завршила иза селекције Белгије и Хрватске.

У репрезентацију се вратио и Стефан Шћеповић

Михајловић је данас објавио списак играча за пријатељску утакмицу са Јапаном и дуел са Македонијом, у квалификацијама за Светско првенство 2014. године.

Србија ће у петак,11. октобра, од 17.30 у Новом Саду играти против Јапана, док ће са Македонијом играти четири дана касније у Јагодини, од 20.30.

Михајловић је од дебитаната позвао играче Партизана Милоша Јојића и Андрију Живковића и штопера Војводине Бранислава Трајковића.

У екипу се вратио и нападач Спортинг Хихона Стефан Шћеповић.

Утакмица против Јапана биће опроштај некадашњег капитена Дејана Станковића од националног тима.

У екипи неће бити Матије Настасића, Филипа Ђуричића, Лазара Марковића и Александра Митровића, који су прекомандовани у младу репрезентацију.

Такође, нема ни штопера Борусије из Дортмунда Невена Суботића, који је после претходних утакмица најавио да се неће одазивати позиву у репрезентацију до краја године.

На Михајловићевом списку су голмани: Владимир Стојковић (Партизан), Дамир Кахриман (Таврија) и Бранимир Алексић (Спартак).

Одбрамбени играчи: Антонио Рукавина (Ваљадолид), Бранислав Ивановић (Челси), Милан Бишевац (Лион), Александар Коларов (Манчестер сити), Ненад Томовић (Фиорентина), Бранислав Трајковић (Војводина) и Александар Игњовски (Вердер).

Фудбалери средине терена: Лука Миливојевић (Андерлехт), Душан Тадић (Твенте), Зоран Тошић (ЦСКА Москва), Миралем Сулејмани (Бенфика), Немања Матић (Бенфика), Ненад Крстичић (Сампдорија), Радосав Петровић (Генчлербирлиги), Душан Баста (Удинезе), Иван Радовановић (Кјево), Андрија Живковић, Милош Јојић (Партизан) и Дејан Станковић (без клуба).

Нападачи: Филип Ђорђевић (Нант) и Стефан Шћеповић (Спортинг Хихон).

Репрезентативци Србије окупиће се сутра у подне, у Кући фудбала у Старој Пазови.

(Бета, Танјуг)