• Почетна
  • СПОРТ
  • Сестре Молдован училе децу олимпијским вредностима
Прочитај ми чланак

Сестре Молдован училе децу олимпијским вредностима

0

sestre-moldovan-bronza

(Блиц спорт)

Учесници „Олимпијског часа“ прошли су на платоу испред Дома културе пет станица које симболизују пет континената и пет олимпијских вредности : радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума. На свакој од станица научили су понешто о историји Олимпијских игара, олимпијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима – олимпијским херојима данашњице.

Председник општине Ивањица Миломир Зорић поздравио је децу и поручио им да је у „спорту важно учествовати, али да је и битно да се нађу на једном од прва три места“.

„Иако кажу да је у спорту важно учествовати, ипак је важно да се нађете и на једном од прва три места. Посебно ми је драго што су кајакашице Николина и Оливера Молдован данас са нама, јер планирамо да развијемо кајак у нашем граду. Ово је сјајно организована манифестација и волео бих да убудуће буде више оваквих догађаја у наšем граду“, рекао је Зорић.

Николина Молдован је поручила окупљеној деци да у спорту могу да остваре успех, једино уколико су успешни у школи.

Кајаком се бавим већ 12 година. За то време сам много путовала и упознала много пријатеља. То је све феноменално и зато сви треба да се бавите спортом. Ипак, школа је та која вас учи раду и дисциплини. Уколико нисте успешни у šколи и не створите радне навике, не можете успети ни у спорту”, рекла је Николина Молдован.