• Почетна
  • СПОРТ
  • Саво Милошевић: Партизан мора да буде јак и за Европу
Прочитај ми чланак

Саво Милошевић: Партизан мора да буде јак и за Европу

0

Savo-Milosevic(спортске.нет)
Некадашњи фудбалер црно-белих каже да се одлазак двојице или тројице играча неће осетити, али да Партизан мора да подигне ниво игре да би био конкурентан у Европи. Рашовић има велику шансу на почетку каријере.

Челник Фудбалског савеза Србије Саво Милошевић рекао је да је за поштовање то што је Партизан освојио шест узастопних титула шампиона Србије, али да црно-бели морају да подигну ниво игре и направе искорак у Европи.

„Није лако бити шест пута узастопно првак у било којој држави, у било ком спорту, било када… То је за похвалу и поштовање. Партизан сада мора да направи искорак у Европи. Надам се да ће од овог лето кренути да се размишља у том смислу, да црно-бели подигну ниво игре како би били успешни и у Европи, као што су то у домаћем такмичењу“, рекао је Милошевић агенцији Бета.

Неколико фудбалера Партизана, медју којима су Лазар Марковић, Марко шћеповић и Владимир Стојковић, најавило је да ће напустити клуб у летњем прелазном року, а Милошевић је оценио да да то не би требало да представља проблем за клуб из Хумске.

„Партизан има 20 квалитетних играча и ако оду двојица-тројица, а притом се погоди са појачањима екипа ће остати једнако јака, а можда чак и јача. Суштина је да Партизан мора да подигне ниво игре, а за то има довољно квалитета“, оценио је Милошевић.

Он је казао да црно-бели имају реалне шансе да се пласирају у групну фазу Лиге Европа, док много тога зависи што се тиче пласмана у Лигу шампиона.

„За Партизан је битно да удје у било које европско групно такмичење. Пожељна би била Лига шампиона из више разлога, али је јако битно да игра. За Лигу Европа постоје реалне шансе, а за Лигу шампиона мора да се склопи више коцкица“, казао је некадашњи нападач.

Милошевић је рекао да је тренер Партизана Вук Рашовић, који је екипу преузео пет кола пре краја Супер лиге, показао велики потенцијал већ на самом почетку каријере.

„Вук и ја смо од 16 године играли заједно фудбал, познајемо се доста дуго. Он је на почетку, показао је да има огроман потенцијал. Уверен сам да може да постане озбиљан и велики тренер. Тај процес је комплокованији и тежи од процеса стварања играча. Отворила му се феноменална шанса већ на почетку каријере“, рекао је Милошевић.

На питање да ли постоји шанса да се врати у Партизан пошто се упразнило место спортског директора одласком Љубише Тумбаковића, Милошевић је одговорио: „Све и када бих могао да обављам две функције, не бих хтео“.