Прочитај ми чланак

Саша Илић донео победу Партизану – 1:0 (ток меча)

0

radnicki-partizan-1368276704-308633(Курир)
Капитен Партизана Саша Илић извукао је сва три бода за свој тим, па ће Партизан са најмање два бода предности ући у вечити дерби наредног викенда. Црно-бели су после великих мука голом Илића у 68. минуту савладали Раднички у Крагујевцу минималним резултатом.

Лоше је Партизан ушао у меч и у првих 30 минута готово да није играо. Изласком Пауљевића и уласком Станковића, живнули су црно-бели, имали шансу преко Митровића у 40. минуту, али нису успели да стигну до предности. Раднички је био много агилнији у првом делу, највећу прилику је пропустио Бељић у 14. минуту.

Почетак другог дела наговестио је много више ватре. Прво је Раднички тражио једанаестерац у 46. минуту после дуела Станковића и Петронијевића, а потом је Миљковић имао шансу за Партизан. Само минут-два касније Станковић је испустио нову велику прилику за Партизан, када је са око пет метара шутирао, али је изблокиран.

Уследио је период мирне игре и чинило се да Партизан нема решења за браву Радничког. У 60. минуту Лука је ушао у игру и променио много тога у нападу Партизана. Резултат тога био је и гол Илића у 68. минуту. Шћеповић је узео лопту на око 25 метара од гола Радничког, усмерио лопту на десну страну ка Луки, овај центрирао по земљи а Саша Илић са око пет метара постиже погодак.
Раднички је до краја меча пропустио једну прилику за изједначење, када је Петровић шутирао са око 13 метара поред гола.

У финишу меча дошло је до кошкања играча, после којих је Станковић искључен.

РАДНИЧКИ: Чанчаревић – Павловић, Марић, Тинтор, Оташевић – Петровић, Петронијевић, Фејса, Бељић – Милошковић, Спалевић.

ПАРТИЗАН: Стојковић – Пауљевић, Иванов, Миљковић, Лазевски – Смиљанић, Илић, Јојић, Марковић Л. – Шћеповић, Митровић.
 

ТОК МЕЧА
2. ПОЛУВРЕМЕ
90+1. минут – Поново кошкање на терену, жуте картоне добијају Тинтор и Станковић. Ово је Станковићу други жути картон, па ће Партизан у финишу меча играти са играчем мање.
90. минут – Шћеповић добија жути картон, пети у редовима црно-белих.
90. минут – Жути картон за голмана Партизана Стојковића због симулирања. Четврти жути картон за Партизан.
89. минут – Корнер за Раднички, али је Ђуричковић лоше извео ударац.
85. минут – Трећа измена у Партизану, Марковић уместо Марковића, Саша уместо Лазара.
80. минут – Иванов добија жути картон због одуговлачења игре. Ни бугарски репрезентативац не мора да стрепи за дерби.
79. минут – Жути картон за Петровића због оштрог старта над Шћеповићем
78. минут – Добра акција црно-белих, Митровић је добио лопту од Марковића, али је шутирао главом преко гола.
77. минут – Измена у Радничком, Миловановић мења Спалевић.
76. минут – Велика прилика за Петровића да изједначи, остаје минимално вођство Партизана. Везњак Радничког је са око 13 метара шутирао преко гола.
74. минут – Шћеповић је одлично шутирао из слободног ударца са око 20 метара, али је Чанчаревић интервенисао и послао лопту у корнер. Ништа од нове шансе за црно-беле.
70. минут – Измена у Радничком, уместо Бељића у игри је Ђуричковић. Ђуричковић је играч Црвене звезде који је на позајмици у Крагујевцу.
68. минут – ГОООЛ!!! Саша Илић доноси предност Партизану. Погрешили су одбрамбени играчи Радничког, Шћеповић је узео лопту и упослио Луку. Лука је са десне стране центрирао по земљи, а Саша Илић је са око пет метара матирао Чанчаревића.
60. минут – Друга измена у Партизану, уместо Јојића у игри је Предраг Лука.
55. минут – Шта је промашио Милошковић! Севнула је контра домаћина 2 на 2, Милошковић је „сломио кичму“ Станковићу и онда са пет метара лоше шутирао.
50. минут – Жути картон је добио Саша Илић, који је шутнуо лопту после судијског звиждука. Непотребан картон за капитена Партизана. Срећом по Рашовића, Илић није један од петорице играча који би могли да пропусте дерби уколико зараде опомену.
49. минут – Невероватна прилика за Станковића, али само корнер. Погрешила је одбрана Радничког, Станковић се изненада нашао сам на око пет метара, али је изблокиран и лопта је отишла у корнер. Партизан је извео шест, а Раднички ниједан корнер до сада.
48. минут – Жути картон за Оташевића који је зауставио контранапад Партизана.
46. минут – Велика узбуђења на почетку другог полувремена. Петронијевић је после дуела са Станковићем пао у шеснаестерцу Партизана, домаћини су силно протествовали и тражили једанаестерац, али је судија Сантрач само одмахнуо руком. Одмах у контранападу црно-бели су изнудили корнер, Миљковић је шутирао главом, али право у голмана Чанчаревића.

1. ПОЛУВРЕМЕ
45. минут – Завршено је прво полувреме без голова. Партизан катастрофално лош, Раднички одиграо сасвим солидно. Црно-бели су тек у финишу првог дела, после изласка Пауљевића кренуо мало агилније ка голу домаћина, али без великих шанси.
44. минут – Партизан је добио корнер после продора Миљковића. Пре извођења корнера дошло је до кошкања у шеснаестерцу домаћина, Марић и Станковић су зарадили жуте картоне. Ништа од шансе за Партизан, Јојић је лоше извео корнер.
39. минут – Период од десетак минута без правих шанси, игра се углавном на средини терена. Раднички прети из контранапада. Једино вредно пажње је трећи корнер за Партизан, али без икакве опасности по гол Крагујевчана.
30. минут – Лазар Марковић шутира са око 30 метара, поново преко гола.
29. минут – Прва измена у тиму Партизана, уместо Пауљевића у игри је Станковић. Милошковић је правио прави дар-мар по левој страни па је тренер црно-белих Вук Рашовић реаговао.
28. минут – Солидан покушај Шћеповића, шутирао је нападач Партизана са око 25 метара, али је лопта прелетела гол Радничког.
26. минут – Највећа прилика Партизана до сада. Шћеповић је привукао двојицу фудбалера Радничког на себе, упослио самог Митровића који искоса са десетак метара шутира по земљи али слабо и право у руке голмана Чанчаревића.
22. минут – Раднички је доста агресивнији у односу на црно-беле. Прете домаћини углавном по бочним позицијама, али за сада осим панике у одбрани Партизана нема већих опасности по гол Стојковића.
15. минут – Велика прилика за Бељића. Стојковић је кратко боксовао центаршут са леве стране, лопта је стигла до везног играча Радничког који шутира са око десет метара, али преко гола.
14. минут – Јојић је опробао шут са око 30 метара, али је лопта отишла поред гола.
8. минут – Скраћени корнер за Партизан, Јојић је центрирао, али је лопта прелетела све.
2. минут – Први покушај Крагујевчана, Петровић је опробао шут после повратне лопте Спалевића, али је његов шут изблокиран.