Прочитај ми чланак

Радоњић преломио, Митровић пропушта Дарушафаку

0

sp-dejo

Надао се Лука Митровић, надали су се и навијачи Црвене звезде да ће после полугодишње паузе видети на паркету капитена, али је тренер Дејан Радоњић преломио – Лука сигурно пропушта Дарушафаку.

Млади крилни центар се пре неколико дана прикључио тренинзима екипе, али је повредио скочни зглоб, због чега је црногорски стратег одлучио да још увек није време да Лука заузме место у тиму.

– Имао је ту повреду скочног зглоба, која га је мало успорила, али сада је све у реду и то је најважније. Тренираће са нама нормално, он је и радио добро док нас није било, али га је задесио тај незгодни тренутак. Ништа озбиљно није било, али довољно да не може да тренира пуним интезитетом- рекао је Радоњић, додавши да ће се у наредним данима урадити анализа Митровићеве тренутне спреме.

– Током недеље која је пред нама биће одрађена адекватна анализа његових тренутних способности, када ће бити утврђено колико ће Луки бити потребно времена да дође у оптималну форму и да се врати на терен. Више ћемо знати до краја недеље, али сигурно ће пропустити Дарушафаку.

После паклене недеље у којој су пропутовали “пола Европе”, од Малаге, преко Загреба до Краснодара, црвено-бели коначно имају неколико дана за тренинг и припрему једне од најважнијих утакмица у текућој сезони.

– Добро је све, прошли смо без повреда. Играчи су имали слободан дан у суботу да се мало одморе и сада су сви спремни за почетак циклуса пред утакмицу са Дарушафаком која нам је јако важна – рекао је Радоњић и истакао значај завршетка полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге против Цедевите у два меча.

– После онаквог ритма из каквог смо управо изашли много нам значи то што смо Цедевиту добили у две утакмице и тако себи скинули терет с леђа, да након повратка из Краснодара морамо да играмо и трећи меч, па онда да се спремамо за Дарушафаку. Овако су сви добили шансу да рекуперишу енергију и своје мисли усмере само на меч са Дарушафаком. Сада је важно да све добро припремимо за меч у четвртак – истакао је стратег Црвене звезде.

Извор: Новости