Прочитај ми чланак

Раднички корак до Лиге шампиона!

0

sp-filipovic_620x0

Само чудо може да спречи ватерполисте Радничког Кон Тикија да се не пласирају у Лигу шампиона. Шумадинци су у првој утакмици баража за улазак у елиту торпедовали Вуљагмени са 11:5 (3:0, 2:2, 4:3, 2:0), тако да је реванш 9. новембра у Атини формалност.

Крагујевчани су одиграли изванредно у одбрани, а у нападу су били незадрживи Филип Филиповић и Борис Злоковић. Грци су тешко проналазили пут до Радићеве мреже, нису знали како да реализују играча више, а у нападу су само шутевима из даљине покушавали да остваре што часнији пораз.

И пре меча је домаћин прижељкивао што убедљивију победу како би мирније путовао у грчку престоницу. У првим минутима Крагујевчани су се мучили у нападу, да би капитен Филиповић са два ефектна гола начео мрежу Цалнакиса. Од тог тренутка све је ишло на воденицу нашег тима.

РАДНИЧКИ – ВУЉЕГМЕНИ 11:5

БАЗЕН: СЦ „Парк“. Гледалаца: 1.000. Судије: Коганов (Азербејџан) и Гомез (Италија). Играч више: Раднички 10 (5), Вуљагмени 8 (2). Петерци: Раднички 1 (1).
РАДНИЧКИ КОН ТИКИ: Радић, Бурић 1, Розентал, Королија, Миличић, Вуксановић 1, Ћирић, Басара, Злоковић 3, Филип Филиповић 4, Марковић, Ђорђе Филиповић 2 (1), Поповић.
ВУЉАГМЕНИ: Цалнакис, Милонакис 2, Гувис, Велониас, Елимисијан 1, Кулијеракис, Афродакис 1, Карунцос, Хрисоспатис 1, Миралис, Тигас, Масмандис, Цердевас.

РЕМИ У СОЛНОКУ

РЕЗУЛТАТИ првих мечева баража за Лигу шампиона: Раднички Кон Тики – Вуљагмени 11:5 , Солнок – Приморје 10:10 , Орадеа – Синтез 13:8, Про Реко – Црвена звезда вечерас.
Реванш утакмице су 9. новембра.

(Новости)