Прочитај ми чланак

ПУСТА ЖЕЉА ШАХОВНИЧАРА: Матићу, да си бар Хрват!

0

nemanja-matic-t-portal-ps-1392066536-443291

Хрватски медији сматрају да би са српским репрезентативцем у саставу на Мундијалу били међу фаворитима Немања Матић.

Хрватски медији су пред Светско првенство у Бразилу закључили да им за добар резултат на Мундијалу у Бразилу недостаје универзалац какав се једном рађа – Србин Немања Матић!

“О, Немања! Да си барем Хрват“, наслов је текста, у ком се анализира да би Србин био савршен играч за везни ред “коцкастих” на Мундијалу у Бразилу, одмах уз Луку Модрића и Ивана Ракитића.

“Кад би Немања Матић био Хрват, имали бисмо застрашујуће добар везни ред – али није… Ко је наш “Матић”, наводи се на почетку анализе.

После анализирања репрезентације која ће се такмичити на Светском првенству, о Матићу се подробније писало:

“Кад је Немања Матић 2009. први пут дошао на “Стамфорд Бриџ”, било је то у трансферу вредном 1.5 милиона фунти из словачке  лиге. Мало је рећи да је био релативно непознат: нити је имао статус чуда од детета (тад је навршавао 21), нити је имао иједан такмичарски наступ за репрезентацију своје земље. Изгледао је помало чудно: глава сићушна попут бумбачице (шпенадле, прим, аут) насађена на издужено дебло од тела око којег су мршаве ручице ламатале попут гранчица на мало јачој кошави…“

За српског везисту се наводи да је јединствен играч, “појачање из снова за хрватску репрезентацију”.

“Не можемо тражити играча ‘типа Немање Матића, јер он је практично тип сам за себе. Кад бисмо у репрезентативном фудбалу могли да доводимо играче као у клупском, он би био појачање из снова за хрватску репрезентацију: доминантна сила у ваздуху и у дуелима, али уз завидну технику и додавања с очима. Везни ред Матић-Ракитић-Модрић, са свом тројицом у тренутној форми, био би можда и најјачи на свету. Ипак, то су тек маштања – за Бразил ћемо се морати да се сналазимо с оним што имамо“.

(Kurir sport / T-portal)