Прочитај ми чланак

„ПРОБЛЕМ ЗА ФЕДЕРЕРА И НАДАЛА, Новак је стигао и застрашујуће је!“

0

Новак Ђоковић ће учествовати на турниру у Индијан Велсу од 7. марта, а надамо се и до 17. када је заказано финале.

Реномирани ЕСПН је направио анализу која неће многе оставити равнодушним, а посебно највеће ривале првог тенисера планете, Роџера Федерера и Рафаела Надала.

Роџер Федерер, Новак Ђоковић и Рафа Надал фото: АП

Федерер и Надал знају о чему се ради. Почевши од Вимблдона у јулу прошле године, Новак је престао да се мучи и вратио се у форму која га је носила до зенита каријере 2011. године.

Ђоковић је о опоравку на Лауреус наградама говорио уопштено, филозофски. Али, посматрао је то кроз своју игру и на тај начин остварио зацртане циљеве.

Од Вимблдона па надаље, Новак је победио Федерера два пута на турнирима мастерс 1000 серије, без пораза је против Надала у једина до сада два сусрета, полуфиналу Вимблдона и финалу Аустралијан опена.

Тако је анализичар ЕСПН-а Бред Гилберт објаснио кратко:

„Уколико Ђоковић настави да игра на овај начин, нико не може да га заустави!“

Изазов са којим се Федерер и Надал суочавају у месецу марту, на Индијан Велсу и у Мајамију, је застрашујућ сам по себи, јер је Новак стигао у Калифорнију веома тихо.

Федерер је успео да одбрани титулу у три пута, али не у овој декади, док Надал има проблем са тим што никад није освојио Мајами, али јесте Индијан Велс три пута.

Задатак против „Федала“ је озбиљна прича. Чини се да је Швајцарац тренутно у бољој позицији да парира Србину и проба да га заустави, посебно након 100. титуле у каријери на коју је тек поносан, а једино о чему може да брине је његов негативан рекорд против Новака.

Што се тиче Надала, он може да донесе нека побољшања у нападу, али једноставно, његово самопоуздање ван шљаке се у потпуности разликује од оног уобичајеног.

Свеобухватан начин на који га је Ђоковић победио у финалу Аустралијан опена… Ово је било неколико тешких месеци за Шпанца, иако му је дух неспутан.

Ипак, биће потребно позитиве, и много више од тога да би Федерер или Надал ове године освојили Индијан Велс – наводи се у анализи ЕСПН.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!