• Почетна
  • СПОРТ
  • Прекинут меч између Босне и Србије: „Нож, жица, Сребреница“?
Прочитај ми чланак

Прекинут меч између Босне и Србије: „Нож, жица, Сребреница“?

0

sp-modrica_620x0

Судија Елвис Мујић из Бановића прекинуо је пријатељску фудбалску утакмицу између омладинских репрезентација Босне и Херцеговине и Србије у 65. минуту због, како је речено, непримереног скандирања навијача у Модричи. Пре тога судија је на три минута прекинуо меч и у 56. минуту.

Мујић је затражио од организатора и полиције да се испразни северна трибина на којој је било око двеста навијача. Полиција је то обавила али је судија и 15 минута након што је испражњена трибина утакмицу прекинуо у свлачионици не излазећи на терен.

До прекида играчи два тима показали су раскошни таленат, испољили квалитет и права је штета што је меч отишао у неком другом правцу. Селектори БиХ Тони Карачић и Србије Вељко Пауновић, одбили су да дају било какву изјаву модричким новинарима.

Координатор ФС БиХ за омладински фудбал, Мурат Јаха, разлоге прекида меча видео је у националистчком навијању.

– У неколико наврата судија је заустављао игру. Опомињали смо навијаче са северне трибине да престану са спомињањем Ратка Младића и Сребренице. Нису хтели да престану и ми смо морали да испоштујемо правила и судија је прекинуо утакмицу – рекао је Јаха.

На нашу констатацију да навијачи нису певали „Нож, жица – Сребреница“, него „Сребреницо где је твоја раја“ и да има све снимљено, Јаха је рекао.

– Онда нисмо били на истој утакмици.

Навијачи у Модрчи су углавном подржвали селекцију Србије скандирајући „Србија – Српска једна држава“. Непримерено навијање добило је на интензитету у 35. минуту када је судија Мујић бруталан старт над играчем Србије Миланом Гајићем окарактерисао само као аут за БиХ.

– Играч Србије је судији, по његовом исказу, опсовао балијску мајку и због тога је добио црвени картон – истакао је Мурат Јаха.

У полицији кажу да су предузели све што је од њих тражено и да је трибина била испражењена на захтев судија.

(Новости)