Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ: Србин ‘кунг-фу’ потезом донео трофеј Легији!

0

Фудбалери Легије одбранили су трофеј у националном Купу Пољске, пошто су у финалу савладали Лех из Познања минималним резултатом у мечу који је трајао више од 100 минута.

Фото:  legia.com

Фото: legia.com

Осамнаести пут у клупској историји фудбалери Легије из Варшаве стигли су до трофеја у националном Купу Пољске, пошто су у финалу били бољи од Леха из Познања.

Финале пољског Купа одиграно је на „Националном стадиону“ у Варшави а Легија је славила резултатом 1:0 (0:0) захваљујући поготку који је у 69. минуту постигао Aлександар Пријовић.

Швајцарски интернационалац, који је својевремено наступао за млађе селекције репрезентације Србије, решио је питање победника „кунг-фу“ потезом у петерцу Леха, а након Пријовићевог гола у 69. минуту готово да се више није ни играо фудбал.

Навијачи Леха из Познања прекидали су утакмицу у више наврата својим пиротехничким перформансом па је тако главни арбитар био принуђен да продужи меч чак 12 минута, али фудбалери Леха нису успели да дођу до изједначења.

Легија је на тај начин одбранила трофеј у националном Купу, а до краја сезоне чека је велика борба са Пјастом за шампионску титулу у Екстракласи.