Прочитај ми чланак

Победа Бразила, Србија добра

0

87358840653922a3c42acc331513668_w640

Репрезентација Србије поражена је од великог Бразила резултатом 1:0 у Сао Паулу на последњем мечу турнеје по Америци.

‘Орлови’ су одиграли одлично прво полувреме, били бољи од фаворизованог противника и мало је фалило да на одмор оду са предношћу.

Најбоље прилике за Србију пропустили су Александар Коларов и његов имењак Митровић. Бразил је имао више лопту у поседу, али је јалово нападао.

Нејмар је био убедљиво најагилнији играч Селесаа и сви напади су ишли преко њега. Могао је да доведе Бразил у вођство, додуше из офсајда, да Ивановић клизећим стартом није отклонио опасност.

Око 60.000 гледалаца на стадиону Мурумби у Сао Паулу није било задовољно наступом своје репрезентације у првом полувремену, па су навијачи у свлачионицу испраћени бучним звиждуцима.

‘Орлови’ су у премијерном мечу у Њу Џерсију савладали селекцију Јамајке (2:1), док су неколико дана касније ремизирали са Панамом у Чикагу (1:1).

Селесау ће ово бити последња провера пред великог отварања Мундијала 12. јуна, када их очекује дуел са селекцијом Хрватске.

Бразилци ће у домовини покушати да се домогну шесте титуле првака света, од 11. јуна до 13. јула, а осим Хрватске у групи А налазе се још Камерун и Мексико.

108743916753922a3e7e3fd340445419_w640

Ток меча

Стадион Мурумби, Сао Пауло:
Бразил – Србија 1:0
Фред 59′

Бразил: Сезар – Алвеш (Маикон 72′), Луиз, Силва, Марсело (Маквел 77′) – Луиз Густаво, Паулињо (Фернандињо 65′), Оскар (Вилијан 46′) – Хулк, Фред (Жо 75′), Нејмар (Бернард 81′)
Србија: Стојковић – Баста, Д. Тошић, Ивановић, Коларов – Петровић, Матић, Јојић – Тадић (З. Тошић 70′), Марковић (Гудељ 80′), Митровић (Ђорђевић 78′)

89′ Добар напад Србије по боку, Вулићевић је оштро убацио на другу стативу, Маикон избацује у корнер. Јојић је убацио из угла, Ђорђевић шутирао главом преко гола.

У међувремену на голу ‘Орлова’ дебитовао је чувар мреже Партизана Милан Лукач.

86′ Двострука измена у редовима Србије – Мрђа мења Петровића, а Вулићевић Басту.

77′ Ревија измена на обе стране. Максвел и Бернард улазе уместо Марсела и Нејмара, док код Србије Ђорђевић мења Митровича, а Гудељ Марковића. Крајње некоректна и нестрпљива публика у Сао Паулу извиждала је и највећу звезду свог тима док је излазила са терена.

75′ Жо мења Фреда.

74′ Србија напада са свих страна, али је домаћину поништен регуларан погодак. Нејмар је малтене са линије центра једним додадавањем пробушио целу одбрану наше селекције и пронашао Хулка, нападач Зенита избио је испред Стојковића и ноншалантно га лобовао. Судија је подигао заставицу и, испоставиће се, направио велику грешку.

73′ ‘Орлови’ су се пробудили и наставили са нападима. Лазар Марковић узео је лопту и сам кренуо ка голу Бразила, заломио двојицу ривала и из изгледне прилике гађао супротни угао, Сезар је био сигуран.

72′ Дани Алвеш уступа место Маикону.

71′ Милош Јојић погађа стативу. Док су сви медији били у проблему да виде уместо кога је ушао Тошић и да ли је Јојић тај који је замењен, фудбалер Борусије Дортмунд је свима на стадиону доказао да је ту. На другој стативи надскочио је Марсела искористивши феноменалан центаршут Коларова са леве стране, али је оквир гола спречио изједначење Србије.

70′ Прва измена у редовима Србије, Зоран Тошић ушао је уместо Тадића.

1477054095539221e87e8a3585555576_w640

67′ Везиста Челсија Фернандињо одлучио се за ударац чим је ушао, право у Стојковића. Игра Србије потпуно се распала, па је два минута касније покушао и Нејмар са дистанце, далеко изнад гола.

65′ Фернандињо мења Паулиња.

63′ Стојковић лосе испуцава, са дистанце шутира Луис Густаво, право у голмана Србије

59′ ГОООЛ! Бразилци преко Фреда из првог правог напада у другом полувремену стижу до вођства од 1:0.

Није се чинило на старту другог дела игре да ће Бразил повести, али се то десило у 59. Минуту. Лопту је из задње линије повукао Тијаго Силва, ушао на половину Србије и ‘боцнуо’ лопту према нападачима. Капитен Србије Бранислав Ивановић очајно је реаговао, потпуно се изгубио и лоше проценио лопту која га је прелетела, Фред је смирио грудима и из клизећег старта савладао истрчалог Стојковића.

54′ Изабраници Љубинка Друловића наставили су у истом темпу у другом полувремену и мало им је фалило да изнуде грешку одбране Бразила. Ипак, Марсело је избацио у аут, а потом је Баста центрирао са десне стране. Из другог плана убацио се Тадић, међутим мало му је фалило да захвати лопту главу.

50′ Луис Густаво покушава после корнера, без већег успеха.

46′ Почиње друго полувреме, Сколари уместо неприметног Оскара убацује Вилијана.

Крај првог полувремена. Бразил – Србија 0:0

44′ Велика грешка Луиза и Силве, Тадић узима лопту и упошљава Митровића који је ипак у офсајду.

41′ Добар продор Нејмара кроз средину, Матић га фаулира на 28 метара и добија јавну опомену. Шут Луиза далеко изнад пречке.

73925393153922a4035599026291782_w640
32′ Наставља се иницијатива Србије. На десном боку добро се отворио Тадић, гађао Митровића који је са неких седам метара покушао главом, поред стативе.

30′ Велика шанса за Србију! Лазар Марковић одузео је лопту Данију Алвешу и повукао контру са своје половине. Вукао је лопту неких 40 метара, а онда је одложио усамљеном Коларову на левој страни. У једном тренутку створила се ситуација 3 на 2, леви бек Србије ушао је у казнени, али је његово оштро убацивање успео да пресече голман Сезар, а потом и Луиз да је избаци у корнер.

25′ Фред покушава са 25 метара, лопта одлази поред гола.

20′ Фаул Хулка, Душко Тошић остаје да лежи код аут линије.

18′ Најозбиљнију шансу у овом делу меча имао је нападач Бразила Нејмар. Он је после једне изгубљене лопте и одбитка од Оскара остао у офсајду, лопта му се одбила, али је Ивановић уклизао и избацио лопту у корнер. Одличном интервенцијом, Бане је је онемогућио нападача Барселоне да изађе 1 на 1 са Стојковићем. У истом нападу, са дистанце је шутирао Дани Алвеш, али далеко од гола.

15′ Петровић добија жути картон због оштрог старта над Нејмаром.

9′ Прву добру прилику, наша селекција имала је у деветом минуту. Александар Коларов примио је лопту на левој страни, лагано прошао Алвеша и са неких 16 метара, десном ногом шутирао у ближи угао, али је погодио спољни део мреже.

5′ Први покушај Бразила, Нејмар убацује са неких 40-ак метара, Баста отклања опасност.

2′ Тадић центира из скраћеног корнера, Луиз избацује лопту у корнер. Из угла је два пута центрирао Јојић, али без озбиљније прилике.

1′ Ни неколико секунди меча није прошло, а Тадић је фаулирао Нејмара.

( Б92 )