Прочитај ми чланак

Лоша вест усред славља: Србију ће реми са Бугарском веома скупо коштати…

0

Фудбалска репрезентација Србије одиграла је нерешено 2:2, против Бугарске, али су „орлови“ упркос само једном освојеном боду обезбедили место на Европском првенству.

Но, упркос историјском успеху, након катастрофалне игре против Бугара и на једвите јаде избореног бода уследила је једна лоша вест.

Наиме, „орлови“ ће готово извесно бити у четвртом шеширу.

Екипе ће по шеширима бити рангиране на следећи начин:

Први шешир: домаћин Немачка и пет најбоље рангираних победника квалификационих група

Други шешир; пет слабије рангираних победника квалификационих група и најбоље рангирана другопласирана репрезентација

Трећи шешир: шест другопласираних селекција рангиране од другог до седмог места

Четврти шешир: три најслабије рангиране другопласиране селекције и три победника плеј-офа на основу пласмана у Лиги Европе

„Орлови“, док су водил и они и Црногорци, имали један од прва два шешира у „џепу“, али је Бугарска са два гола направила прави русвај и знатно загорчала живот „орловима“.

Наиме, Србија је пала сигурно у трећи или четврти шешир, уз једно велико „али“…

Према тренутној табели, када се одузму сви бодови екипама из група са по шест тимова, Србија је иза Шкотске (16), Холандије (15), Белгије (17) , па тренутно заузима четврту позицију, док су иза:

Италија (Украјина) 13

Словенија 13

Хрватска 13

Словачка 13

Чешка 13

Швајцарска 11

Оно што представља проблем јесте чињеница да све ове селекције имају велику прилику да „прескоче“ Србију.

То пре свега важи на Италију или Украјину, које очекује међусобни дуел, затим Хрватску која игра против Јерменије, Словачка гостује Босни и Херцеговини, Чешка игра против Молдавије… Како бисмо остали иза ових селекција, неопходна су три кикса. А то је у најмању руку тешко очекивати.

Стога, готово извесно је да ћемо на смотру најбољих селекција Европе отићи као четвртопласирани, па нас, уместо нешто лакшег пута ка нокаут-фази, већ у првом делу шампионата очекују „але“ попут Немачке, Португала, Француске, Енглеске, Шпаније, Белгије из првог, или, бар према тренутном стању, Данске, Аустрије, Турске из другог, или на крају – ако будемо четврти шешир, извесно Холандије, Италије или можда чак и Хрватске, ако испаднемо у четврти шешир.