Прочитај ми чланак

Раде Богдановић о Пиксију: Сад да га поредим са Бошковом, Осимом, непримерено је

0

Фудбалски аналитичар и некадашњи фудбалер Раде Богдановић, говорио је о актуелном стању у клупском и репрезентативном фудбалу, а током разговора поменуо је и селектора Драгана Стојковића-Пиксија.

Поменути стручњак анализирао је успехе Србије у квалификацијама за Мундијал у Катару 2022., као и за Европско првенство 2024. у Немачкој.

Подсећања ради, Орлови су после 24 године изборили пласман на ЕУРО, а Богдановић наводи да се Пиксију и репрезентативцима осмехнула срећа.

– То је јако добар успех, али исто тако треба рећи да нас је Господ Бог погледао, имали смо лаку групу. Пикси је талична особа, ја сам мало срео људи у животу да су тако талични, а да сад кажем да је велики стручњак, не могу то да кажем. Он јесте био велики фудбалер. Фудбалер и стручњак су две различите ствари. Драган је почео своју тренерску каријеру у Јапану, направио успех, отишао у кинеску недођију код брата Си Ђинпинга кад су одлучили да направе од кинеске лиге нешто што не можете да направите. Сад да га поредим са Бошковом, Ивицом Осимом, непримерено би било, па и он би сам то рекао – истакао је Богдановић на гостовању К1 телевизији.

Познати стурчњак је такође навео да успеси које је репрезентација постигла служе како би се прикрило катастрофално стање у српском клупском фудбалу.

– Драган је једна светлост била, јако добра, дошао је у ситуацији када нико паметан не би дошао да води репрезентацију. Својом харизмом је донео јако добру атмосферу и то нам је донело пласман на Мундијал. Али, проблем је што се то није надоградило. Други сада снимају шта ви играте и онда ту дође до промене концепције, па мало тактике, па вам уђу мало у мозак, као што и Ноле (Новак Ђоковић) све сними на време код противника. Верујте ми да је то тако. Одлазак на ЕВРО је сам по себи јако велики успех, поготово што имамо катастрофално стање у домаћем фудбалу. Лига нам је јако лоша, не личи ни на шта. Видите Црвену звезду на шта личи, видите Партизан на шта личи, све остале клубове. У овом моменту је репрезентација једна светлост, један сјај за општу ситуацију и атмосферу у српском фудбалу – завршио је Раде Богдановић.

Србија ће своје ривале на Европском првенству сазнати 2. децембра, када је на програму жреб у немачком граду Хамбургу.