Прочитај ми чланак

ПИЛИЋ: Новак ми је као син, за разлику од других никада ме није заборавио

0

Бавио сам се њим кад је имао 15-16 година, кад смо сарађивали у академији. Оно што код њега посебно ценим је то што он, за разлику од бројних других асова с којима сам сарађивао, никад није заборавио

Никола Пилић и Новак Ђоковић веза која је Србији донела једини наслов у Дејвис купу, али и комбинација из које се изродио и најбољи играч данашњице. Тачније, баш Пилић је један од најзаслужнијих за Ђоковићеве резултате, који је још као клинац отишао у академију прослављеног Хрвата са немачким пасошем.

– Ево, управо ми је пре неколико минута Ђоковић послао СМС с једног острва где се одмара са супругом, ја сам му честитао на феноменалној сезони“, открио је Никола у интервју за хрватске медије и наставио.

– То шта је он направио у само неколико месеци апсолутно је чудо. Нисам ни ја веровао да ће овако да заврши годину. Кад је ишао у Америку, тамо у марту, када је био ван форме, звали су ме новинари из Србије и дословно га „покопавали“, али ја сам им само говорио, „чекајте, чекајте“. Сви ми знамо његов квалитет и свака му част на томе. Ова сезона је сјајна због тога што се тако вратио и свима очитао лекцију, а још је импресивнија она из 2016. године кад је имао скоро 17.000 поена – нагласио је Никола Пилић.

Новак цени Николу, никад није заборавио улогу прослављеног стручњака у његовој каријери…

– Новак мој тениски син? Па да, могу да се сложим с тим. Бавио сам се њим кад је имао 15-16 година, кад смо сарађивали у академији. Оно што код њега посебно ценим је то што он, за разлику од бројних других асова с којима сам сарађивао, никад није заборавио. И то је његова истинска величина.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!