Прочитај ми чланак

Партизанових првих 11 за Тун

0

FKPartizan

(Моцарт.спорт)

Вук Рашовић се одлучио за готово идентичан тима као против Радничког из Крагујевца, са изменом да ће уместо Фофане заиграти млади голгетер који се сели у Андерлехт.

Партизан ће пут до Лиге Европе тражити са само једним шпицем. Тачније, јединим који у овом треутку може да се стави на располагање тренеру Вуку Рашовићу. Стратег црно-белих ће сутра напасти Тун са Александром Митровићем у првој постави, којем ће то бити и опроштајни меч после којега се сели у Андерлехт. Рашовић нема више ниједног нападача на располагању.

Марко Шћеповић није ни отпутовао у Швајцарску јер се очекује да реализује трансфер, највероватније у Италију. Исмаел Беко Фофана нема право да игра у квалификацијама, будући да је већ играо за Ширак, док је Немања Којић повређен и иако његов опоравак иде у најбољем реду, ипак није довољно спреман за мегдан са Швајцарцима.

Рашовић ће против Туна извести готово идентичан тим као против Радничког минулог викенда. Једина промена је поменути Митровић уместо Фофане. На голу ће бити Стојковић. Крај десне аут линије ће истрчати Аксентијевић, а на супртоној страни Владимир Волков који је одрадио суспензију од три меча. У првом мечу против Туна је управо због суспензија Волкову и Гулану играо млади дебитант Петровић. Штоперски тандем чиниће искусни Обрадовић и Станковић.

Од везног реда се очекује да понесе највећи терет и колико толико помогне усамљеном Митровићу у шпицу. Места у маневру су резервисана за двојицу Саша: Марковића и Илића. Ерик Ђемба Ђемба ће меч почети са клупе јер по Рашовићевом мишљењу још није ухватио жељену форму. Са десног крила ће напасти Филип Малбашић који је добио предност у односу на Грбића, док ће по левој страни дејствовати стрелац јединог гола из првог меча Милош Јојић.

Коначно, улогу офанзивног везисте који ће бити најбилижи Митровићу имаће Никола Нинковић који у последње време игра све боље и коначно показује зашто се од њега много очекује у Хумској.

Тим Партизана за Тун: Стојковић – Аксентијевић, Обрадовић, Станковић, Волков – Марковић, Илић – Малбашић, Нинковић, Јојић – Митровић.