Прочитај ми чланак

Партизанова одбрана по мери тренера

0

sp-fk-partizan-lok_620x0(Новости)
Кренуо је Партизан поразом на припремама у Словенији, али с обзиром на име противника и партију коју су изабраници Вука Рашовића пружили у добром делу меча одиграног у Птују, разлога за незадовољство нема. Искусна екипа московске Локомотиве је знала да искористи једину озбиљнију грешку, а касније када су утакмицу ставили под „кључ“ црно-бели више нису успели озбиљније да запрете ривалу.

– Изгледало је доста солидно за прву јачу утакмицу, било је добрих фаза што се тиче организације игре и напада. Најзадовољнији сам одбраном, где смо изгледали доста коректно и нисмо им остављали велики простор. Истина је да су нам дали гол из ситуације која не би смела да се дешава, али важно је да смо успевали да неутралишемо њихове контре – смирено је кренуо у анализу најјаче провере на припремама дан после утакмице стратег Партизана Вук Рашовић.

Првих пола сата меча свакако представљају путоказ, а на стручном штабу је да тај период квалитетне игре у што скоријем року „рашире“ колико год је могуће. Управо та жеља за надигравањем против објективно јачег ривала је нешто што радује младог стручњака.

– Они су желели да победе, видело се то у другом полувремену, када нису излазили са своје половине. То су елементи који нас очекују и у првенству. Нисам веровао да ће играти на тај начин, ипак после свега можемо да будемо задовољни. Не бих волео да се дешава да други играју, а да ми дамо гол. Мене интересује игра, континуитет, ово је прави пут да остварујемо добре резултате.

Не бежи Рашовић ни од сегмената који нису ваљали.

– Морамо да будемо стрпљиви, да сачекамо играче да изађу из умора и да користе шансе. Завршница може да се поправи значајно, потребна нам је боља трансформација у тренутку када одузмемо лопту. Сигурно је да нас неће заварати ово што је било добро, јер се спремамо за целу сезону и знамо да имамо још много посла пред собом.

Екипа тренутно има капацитет за почетак сезоне, међутим, приметно је да је за гушћи ритам који следи неопходно освежење играчког кадра. Утисак је, највише на месту задњег везног.

– Саша Марковић и Јојић су коректно одрадили посао, испунили све задатке, ипак не смемо да останемо на два играча, морамо да имамо и две алтернативе. Похвалио бих и младе Пантића и Андрију Живковића, с којима морамо да будемо опрезни јер су веома млади и јасно је да не сме велики терет да буде на њима.

После две сезоне назнака да би могао да изађе на велику сцену, чини се да је Никола Нинковић никад ближи главној позорници. Утакмица са Локомотивом показала је да може, не само да наследи капитена Сашу Илића у везном реду, већ и да се сасвим добро сналази и у најистуренијем делу тима.

– Нинковић добро ради и против Локомотиве сам видео да може доста да пружи и на позицији нападача. Задовољан сам, очекујем да настави да слуша и упија све савете како би остварио све што желимо. Како ми, тако и он – завршио је Вук Рашовић.

 

ПРОМОЦИЈА

БРОЈЕВИ на леђима су решени пре пар дана, а сада је остало да се представе дресови које ће српски шампион носити у наредној сезони. Званично фотографисање је планирано за суботу на Похорју, а када ће се нова гарнитура промовисати на терену још није познато. Постоји идеја да се то догоди на турниру у Варшави.

ВОЛКОВ ЛАКШЕ ПОВРЕЂЕН

ДОКТОР Илија Росић није имао много посла од почетка припрема, а дан после утакмице са Локомотивом из Москве имао је два пацијента, срећом са лакшим повредама. Владимир Волков се пожалио на бол у колену, док је млади Андрија Живковић имао проблем са нагњечењем палца.

– Требало би да све буде у реду врло брзо. Не ради се о озбиљнијим повредама, тако да ће се обојица вероватно већ сутра прикључити екипи – рапортирао је др Росић.