Прочитај ми чланак

„Партизан оштећен, одлука у петак“

0

FK Partizan FK Radnicki92463_orig

(Б92)

Члан Судијске комисије Фудбалског савеза Србије Ђорђе Жутић рекао је за Б92 да верује да је Партизан био оштећен на мечу са Радничким у Нишу.

Жутић је истакао да су установљена два пропуста судије Глођовића када није показао другу јавну опомену играчу домаћих Живановићу, прво крајем првог полувремена, а потом и после десетак минута игре у другом периоду. Дуел у Нишу завршен је без голова.

„После прегледаних снимака, приметио сам да је судија имао два пропуста. Прва је била када није свирао игру руком на 18 метара, а тај поменути играч је већ имао жути картон. Друга је исти играч, Живковић, завређивао жути картон, али му га судија није показао“, истакао је Жутић.

Поред утакмице у Нишу, на још неким дуелима је било судијских грешака, али Жутић истиче да оне нису толико јасне.

„Остају дилеме код неких одлука, као што је случај са утакмицом Црвене звезде и Јагодине, код првог гола ’црвено-белих’. Да ли се ради о недозвољеној позицији нападача Црвене звезде који је утицао на играча одбране, то ће Комисија у редовном поступку прегледати и потом донети одлуке“, нагласио је Жутић.

Поред Партизана, и Слобода се жалила на суђење, посебно зато што је оно утицало на исход меча са Чукаричким, у којем је домаћин славио са 1:0.

„Дошло је до контакта нападача Чукаричког и играча одбране Слободе. Практично треба утврдити када је игра прекинута. Лопта је била у игри, ако је она прекинута у тренутку када је дошло до контакта, онда је одлука судије на месту, јер је играч Чукаричког буквално ’крајцован’, дошло је до лаганог прекршаја, који се очигледно десио. Али, само је питање када је судија прекинуо игру, да ли је голман већ ухватио лопту или не, а то ћемо морати детаљно да прегледамо“, нагласио је Жутић.