• Почетна
  • СПОРТ
  • Пантић: Смета нам наступ Партизана, понуђени услови су коректни!
Прочитај ми чланак

Пантић: Смета нам наступ Партизана, понуђени услови су коректни!

0
sp-Pantic

Фото Н. Параушић

(Вечерње новости)

Приче да уцењујемо клуб јер нисмо задовољни понуђеним уговором за Данила нису тачне – прича отац младог фудбалера о проблему око уговора.

Уместо да увелико сакупља минуте у првом тиму, као један од највећих талената који се у последњих десетак година појавио у Партизану, Данило Пантић је „ни на небу, ни на земљи“. Почетком јуна младом играчу је понуђен професионални уговор, али се до данас црно-бели и породица Пантић нису договорили.

ПРЕКОМАНДА

Одлука о прекоманди Данила Пантића у омладинску селекцију још није ступила на снагу.
– Читали смо о томе да ће Данило бити враћен у омладинце, али нам још нико званично није саопштио одлуку.
Жао ми је што се то решава на такав начин, који је такође некакав вид притиска.
Али, добро, нека паузира до јануара, па ћемо после да видимо – каже Драгутин Пантић.

О разлозима је само могло да се нагађа, јер је сличан случај био и са Андријом Живковићем, кога је шампион после дугих преговора коначно приволео да се обавеже на дуже стазе. Причало се о новцу, уценама, понудама… Отац Данила Пантића, Драгутин, открива да финансије нису препрека уговору.

– Све оно што се причало како уцењујемо Партизан јер нисмо задовољни понуђеним уговором за Данила, односно новцем – није тачно – истиче Драгутин Пантић.

– Штавише, Партизан је био крајње коректан у том смислу, мом сину је понуђен четворогодишњи уговор и зарада која је примерена, с обзиром на то да се ради о играчу који је стасао у клубу. Наш услов је био да се клуб само мало стрпи и ту је настао застој, услови нису никакав проблем, нити смо дизали цену.

У Партизану су свесни да је Данило велики таленат, можда су зато инсистирали да га одмах обавежу уговором?

– Разумем све то, али ваљда Данило треба да буде најбитнији, да ослушну његове жеље. Он има стипендијски уговор до следеће године и само смо желели да коначна одлука мало сазри. Новац није проблем, нити је икада био. Живимо сасвим солидно, имамо колико треба. Богу хвала, пребродили смо и неке породичне проблеме, све нас је то зближило… Смета нам само такав наступ клуба, однос који није примерен и зато ћемо пустити да размисле о свему.

Да ли желите да Данило остане у Хумској или имате друге планове? Има ли још понуда на столу?

– Понуда има, Данило је изузетно талентовано дете, у којој год је селекцији играо био је доминантан. Зато ми је и чудно све то, чему притисак за уговор, па он је још дете. Није ишао на море, нема времена да седне са друговима, па зар треба одмах да га гурнем у таласе?!

Моје дете ми је најпрече, често разговарамо и све што му се догађа је сувише брзо. Не желим да га угрозим или доведем у ситуацију да „сагори“ преко ноћи. Зато, нека све стоји овако како јесте, то је наш породични договор, па ћемо да видимо у шта ће се изродити – закључује Драгутин Пантић.