Прочитај ми чланак

Ђоковић за 54 минита растурио Родика!

0

Српски тенисер Новак Ђоковић одиграо је један од најбољих мечева ове сезоне и победио је Ендија Родика из САД са 6:3, 6:1 у другом колу Олимпијских игара.

Меч се играо на Централном терену под затвореним кровом, пошто у Лондону пада киша.

У осмини финала Новак ће играти са бољим из окршаја Марина Чилића и Лејтона Хјуита.

Све у Новаковој игри изванредно је функционисало – од сервиса (14 асова), преко форхенда и бекхенда, до ритерна, па Американац није могао да пружи јачи отпор. Данас ће у дублу наступити Јанко Типсаревић и Ненад Зимоњић, који играју са Нестором и Поспишилом.

У првих пет гемова тенисери су веома добро сервирали и са лакоћом су освајали ‘своје’ гемове. Онда је у шестом гему прорадио Новаков ритерн – од резултата 30:15 за Родика видели смо три изврсна ритерна после првих сервиса Американца и Ђоковић је направио брејк.

Истине ради, у последњем поену имао је и мало среће јер је лопта после његовог ритерна завршила у високом луку на самој линији, да би Родик у наставку поена послао лоптицу форхендом у аут (4:2).

Новак је и даље био суверен на свој сервис, играо је са много самопоуздања и гађао је линије, а у осмом гему направио је нови брејк – сјајним ритернима дошао је до сет лопте и одмах ју је искористио уз малу помоћ мреже (6:2).

Убојитост Ђоковићеве игре у првом сету адекватно илуструје број директних поена – 18, наспрам само шест Родикових.

На исти начин на који је завршио први, Ђоковић је започео други сет – без већих проблема узео је гем на свој сервис, а затим је направио нови брејк, трећи узастопни.

Муњевитом бекхенд паралалелом Новак је створио брејк лопту, а затим је спектакуларним лобом ухватио противника на кривој нози за вођство од 2:0.

Ђоковић је био супериоран и Енди није имао никакав одговор на игру српског тенисера – новим ритерном на линију Новак је повео са 5:1 (4 од 4 брејк лопте), а убрзо је и окончао меч, за само 53 минута.

 

(Б92)