Прочитај ми чланак

Срби на ОИ: Распоред такмичења српских спортиста за 31.јули

0

Четвртог дана на Олимпијским играма у Лондону боје Србије браниће одбојкаши, рукометаши, ватерполисти, веслачи, Новак Ђоковић и Велимир Стјепановић.

Први на терен излазе одбојкаши Србије, који од 10.30h играју против селекције Туниса у утакмици другог кола Б групе. Изабраници Игора Колаковића настојаће да поправе утисак после убедљивог пораза од САД на старту такмичења.

Десет минута касније четверац без кормилара у саставу Милош Васић, Горан Јагар, Миљан Вуковић и Радоје Ђерић покушаће да се кроз репесаж домогне полуфинала.

Рукометаши Србије састају се са селекцијом Хрватске у дербију кола Б групе, тај меч на програму је од 17.15h. У првој рунди наши рукометаши су изгубили од Шпаније са 26:21, иако су на полувремену имали четири гола предности.

Много лакши задатак имаће ватерполисти Србије, који се од 19.20h састају са селекцијом Велике Британије. У првој рунди наши ’делфини’ добили су Мађарску са 14:10.

Млади српски пливач Велимир Стјепановић пласирао се у финале у дисциплини 200m делфин стилом, које је на програму од 20.49h.

У уторак на терен излази и Новак Ђоковић у другом колу сингла, а његов ривал је Американац Енди Родик. Тај меч на програму је трећи по реду на Централном терену, а претходно се играју мечеви В. Вилијамс – Вознијак и Мари – Ниеминен. Програм почиње од 13h по среднојевропском времену.

У дублу ће играти Јанко Типсаревић и Ненад Зимоњић против Канађанина Данијела Нестора и Вашека Поспишила, и тај меч је на програму око 15.30.