Прочитај ми чланак

Веслачи у полуфиналу, Mиросављев слаб у дисциплини ваздушна пушка

0

Двојац Стојић-Беђик у полуфиналу
Српски двојац без кормилара Никола Стојић и Ненад Беђик пласирао се у полуфинале ове веслачке дисциплине на Олимпијским играма.

Стојић и Беђик су до полуфинала стигли другим местом у репесажу, а 2.000 метара извеслали су за 6:26.61 минута.

Победили су Мађари Браун и Дахота са четири секунде предности, док су до полуфинала стигли и Американци Пешек и Стефорд са секундом заостатка за нашим тандемом.

Немци су на старту поставили јак ритам, а први су их пратили Американци. После прве четвртине наш двојац је био на последњем месту са једном и по секундом заостатка за тимом САД-а.

Стојић и Беђиг су потом појачали темпо и на половини трке престигли Мађаре. Вођство су у међувремену пореузели Немци, док је наш тим престигао Американце уз заостатак за лидером од пола чамца.

У самом финишу нико није успео да испрати сјајан ритам Немаца, али су Стојић и Беђик одолели Американцима и као другопласирани у репесажу стигли до полуфинала.

Из такмичења су елиминисани Мађари.

 

Срељаштво: Немања Миросавев слаб
Након бронзе Златића и финала Аруновићеве, трећег дана Олимпијских игара наша узданица у стрељаштву био је Немања Миросављев, али није успео да се пласира у финале у дисциплини ваздушна пушка.

Миросављев је после максималне прве серије, у следеће три имао седам "деветки", и тако остао без пласмана међу најбољих осам. Такмичење је завршио са 591. кругом.