Прочитај ми чланак

Ковачевић: Стојић је мене напао, Партизанови људи би опет на функције и то на силу

0

У понедељак је дошло до немилих сцена у Веслачком савезу Србије, а Душан Ковачевић је оптужен да је физички напао Николу Стојића, бившег српског олимпијца и освајача бројних медаља.

Ковачевић, иначе председник Извршног одбора Веслачког савеза Србије и потпредседник и спортски директор ВК Црвена звезда, открио је за Нова.рс своју страну приче.

„Било је физичког контакта, било је напада на службено лице. Ја сам тамо на радном месту и са секретаром сам радио посао. Тражио сам да он (Никола Стојић) напусти просторију, али није хтео. Он је насрнуо на мене! Кренуо је ка мени, а били смо на пола метра. Показивао сам врата где треба да изађе, јер не можемо да радимо посао због њега“.

На питање да ли је и са његове стране било удараца одговорио је:

„То је трајало пет или десет секунди. То је био покушај да се омета рад људи у Савезу“.

Тврди да су многе ствари у вези овог сукоба лаж.

„Већ сам прочитао нешто, али то су чисте лажи и није први пут да слушамо такве ствари. Изаћи ће и званично саопштење Савеза. Ово је наставак притисака од стране једног клуба (Партизана) на наш Савез. Имамо четири писане притужбе од којих смо три послали надлежним институцијама и нико није реаговао. Ово је пети напад на службена лица у циљу дискредитације и политичке борбе, коју не могу да добију на изборима него покушавају на све друге начине“, каже Ковачевић.

Он истиче да су притисци Партизана у циљу да њихови људи преузму руководећа места у Веслачком савезу.

Ковачевић је тренутно део Савеза, а истиче да се упорно одбијају налети људи који су раније били на водећим позицијама.

„Ово је сукоб људи који су раније водили Савез, 25 година, и људи који сада воде. То је једна немоћ да се на легалан и нормалан начин остваре циљеви, већ се врше провокације које трају две године. То је наставак понашања које чека да добије неки епилог и медијску пажњу да би се остварили циљеви који не могу регуларним путем“.

Открио је и шта се дешавало након сукоба.

„Сачекали смо полицију, дао сам изјаву. Били смо у две просторије, тако да не знам шта је причано у другој. На сву срећу ту је био и сведок све време. Све је то било у једној малој просторији, где сам ја имао хитне послове са секретаром, али нисам могао да радим“, завршио је Ковачевић.

Ковачевић је такође био веслач и репрезентативац СФРЈ, учесник европских и светских првенстава и олимпијских игара. Тренерску каријеру започео је 1986. године, а био је и тренер репрезентације Југославије. Прву медаљу као тренер освојио је 1989. када је у 29. години освојио сребрну медаљу на Светском првенству за јуниоре. Исте године награђен је као најбољи тренер у СД Партизан, иако је сада у Црвеној звезди.

Један период тренерске каријере провео је и у Канади и САД, а био је задужен и за женско репрезентативно веслање и активно радио као тренер сениорских женских репрезентативних екипа.

Други учесник сукоба, Никола Стојић, један је од наших најуспешнијих веслача по броју освојених медаља.