Прочитај ми чланак

Бекрић: Тетоважа „Србија” да свет види

0

Тетоважа „Србија” да свет види
Емир је у Лондону ставио и две привремене тетоваже на подлактице – на једној је писало Србија, великим ћириличним словима, а на другој су олимпијски кругови.

– То је неки вид подршке и мој додатни мотив. Желео сам да покажем целом свету одакле смо и да мало скренем пажњу и на нас – рекао је Бекрић.

А онда је запкалао.

– Нисам ово био ја… Уместо да трчим своју трку, гледао сам у друге, што нисам смео да радим – каже српски атлетичар, који није успео да се пласира у финале трке на 400 метара са препонама.

Сузе Емира Бекрића у холу олимпијског стадиона трајале су скоро као пола његове трке. Емоције су избиле из нашег сјајног атлетичара, који није успео да се пласира у финале Игара у трци на 400 метара с препонама. Србин је завршио као четврти у другој полуфиналној групи, у времену 48.62, иза двоструког освајача сребра са Светских шампионата Порториканца Хавијера Кулсона (47.93), Американца Анђела Тејлора који има злато са ОИ из Сиднеја и Пекинга у овој дисциплини (47.95) и сјајног Кубанца Омара Сиснероса Боноре (48.23).

Места у борби за медаље у Лондону било је само за двојицу најбољих, уз још две улазнице за најбрже трећепласиране. Емир, овог пута, није био међу њима, с обзиром на то да се нашао укупно на 14. месту у поретку, односно четвртом ако се рачунају само Европљани.

Тешко је то поднео Бекрић, који је спустио главу и тихо заплакао.

– Желео сам то финале – са тугом у гласу изустио је.

Највеће успехе Емир је правио у стази осам. Сада је трчао у шестој траци.

– Жао ми је не само због неуласка у финале, већ и због самог резултата. Ово нисам био ја. Очигледно је да ми највише одговара да трчим у осмој стази. Гледам себе, трчим своју причу. Чим трчим са момком који има 47 секунди у каријери, почнем да се кочим – објашњавао је вицешампион Европе, док је гледао ка екрану у ходнику.

– Ево, 14. сам на свету. Није то лоше. Поправио сам утисак из Даегуа кад сам био 19.

Покушао је, потом, наш атлетичар да објасни шта се конкретно десило на стази.

– Од момента кад је требало брже да пролазим другу кривину ја сам у том моменту гледао њега. Првих 200 метара сам трчао супер, бежао сам Кулсону. Знао сам да је добар. Чим је почео да ме стиже, а ја кренуо да посматрам Тејлора, ту се прича завршила. Тек по изласку на задњих 100 метара, почео сам да гледам на своју стазу.

Неће клонути духом Бекрић, већ ће наставити да ради јаче него икад.

– Сад знам да морам физички да порадим на себи, али и да гледам своју стазу. Стално причам о томе, и ето сад сам направио ту грешку. Остаје ми да у наредне три недеље поправимо овај утисак. Признајем, много су бољи од мене били. Видећемо следећи пут. Нисам издржао целу ову причу… – закључује наш ас.

 

Много волим Атлетику
Мада је трка увелико прошла, набој и адреналин су још држали Бекрића.

– Много волим овај спорт и све ово ме стварно покреће – рекао је Емир, са погледом ка стази. Као да је желео да се врати опет пред 70.000 гледалаца и трчи изнова. – Не осећате ни руке ни ноге, само позитиван налет. Али, морате да пазите да не сагорите, а мени се управо то десило.

 

РЕЗУЛТАТИ

1. Кулсон (Порторико) 47.93

2. Тејлор (САД) 47.95

3. Сиснерос (Куба) 48.23

4. Бекрић (Србија) 49.62

5. Медвуд (Белизе) 49.87

6. Мелњиков (Украјина) 50.19

7. Томас (Аустралија) 50.55

без пласмана: Грин (Британија)

 

(Новости)