Прочитај ми чланак

НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ ПРИШТИНЕ: „Враћене две одбојкашке екипе са Брњака“

0

Одбојкашима Буковице из Ивањице и Рибнице из Краљева забрањено је да пређу прелаз Брњак како би одиграли заказане утакмице у Зубином Потоку, јавља Коссев.

Председник и тренер Одбојкашког клуба Грачаница Милан Дабић рекао је за Коссев да је требало да екипе Грачанице и Липљана данас буду домаћини екипама из Краљева и Ивањице, иако су на основу пређашњих искуства других спортских тимова, али и на основу информација из „неформалних канала“ били обавештени да ће утакмице бити одложене јер гостима неће бити дозвољено да уђу на територију Косова и Метохије.

FOTO: KLIX.BA / PROMO

Он је казао да изузетак који је јуче начињен за женски одбојкашки тим Тара из Бајине Баште био је пресудан да гости ипак покушају да дођу и данас у Зубин Поток.

„Ми смо данас били скептични по том питању, али гости не би ни кренули на пут да јуче није одиграна утакмица женских одбојкашких клубова. Њих су јуче пустили, али данас нису пустили ни један српски тим из Србије“, рекао је Дабић.

Дабић је казао да су спортисти „колатерална штета“ политичких превирања.

„Ми смо колатерална штета неспоразума између Београда и Приштине због ових такси“, казао је он и додао да то није цивилизовано.

„Ми спортисти треба да се бавимо спортом, нас политика не би требало уопште да дотиче“, рекао је Дабић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!