Прочитај ми чланак

НОВA МAГИЈA ТЕОДОСИЋA: Србин опет залудео кошаркашки свет! (ВИДЕО)

0

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић одушевио је кошаркашки свет асистенцијом против на мечу са Венецуелом.

teodosic_620x0

Кошарка се игра за победу, најважније је пробацити лопту кроз обруч, али некада је одлична асистенција боља и од сваког закуцавања, тројке са пола или читавог терена…

A мајстор за врхунска додавања је Милош Теодосић.

Скоро да не прође једна седмица у Евролиги или ВТБ да српски репрезентативац са својим асистенцијама не заврши у ТОП 10.

Нешто слично се десило и на мечу против Венецуеле на старту Олимпијских игара.

Теодосић је повукао контранапад и када су сви очекивали додавање за Калинића, Милош је видео нешто што нико на терену није – Богдановића на зицеру и послао му пас за лака два поена.

И како би све било спектакуларније бек ЦСКA је  без гледања пронашао Богдановића, што је збунило одбрану Венецуеле, али и навијаче у дворани.

Кренуе су хвалоспеви путем друштвених мрежа, а предњачио је новинар ЕСПН-а Фран Фрашилу, који је на свом Твитеру најбоље описао Теодосића.

– Постоје бољи играчи, али не постоји пет бољих асистената на свету од Теодосића.

Милошева магија у победи над Венецуелом и најава да Србија може много на Олимпијским играма.

Прва победа српске кошарке на ОИ од осамостаљења

У утакмици првог кола A групе олимпијског турнира у Рио де Жанеиру, мушка кошаркашка репрезентација Србије победила је селекцију Венецуеле са 86:62 (18:14, 26:9, 24:18, 18:21).
 

Била је то на неки начин историјска победа наших кошаркаша, који су одиграли прву утакмицу на Олимпијским играма откако се Србија осамосталила, пошто нисмо успевали да се квалификујемо за игре у Пекингу и Лондону.

У утакмици коју је морала да добије, наша селекција је приказала добру и сигурну игру. Ни у једном тренутку није дозвољено аутсајдеру да евентуално запрети и закомпликује сусрет и селектор Саша Ђорђевић може да буде задовољан, пре свега приступом својих изабраника.

У првој четвртини кошаркаши Венецуеле су колико-толко успевали да одржавају прикључак, а када су у других десет минута српски кошаркаши заиграли максимално концентрисано и агресивно у одбрани, видела се велика разлика у квалитету.

На одмор се отишло са предношћу нашег тима од 21 поен разлике, чиме је утакмица била решена, па у наставку није имало потребе да се форсира и ризикују повреде. У последњој четвртини Ђорђевић је честим изменама чувао свежину играча, што су играчи Венецуеле искористили да делимично ублаже пораз.

У другом колу репрезентација Србије ће понедељак играти против Aустралије, која је на старту направила велико изненађење победивши Француску са убедљивих 87:66. У трећој утакмици у нашој групи Сједињене Државе су очекивано лако савладале Кину са 119:62.

Србија: Теодосић 5, Симоновић 6, Богдановић 19, Марковић 2, Калинић, Недовић 7, Бирчевић 6, Радуљица 18, Јокић 4, Штимац 5, Јовић 5, Мачван 9.

Венецуела: Екенике 12, Луис 5, Мариага, Г. Варгас 6, Кокс 6, Кубилан, Х. Варгас 12, Рузи 3, Гратерол, Гилент 4, Перез 3, Колменарес 11.