Прочитај ми чланак

Нелсон: Ужелео сам се Београда

0

nelson

(Вечерње новости)

Са закашњењем од неколико сати Демаркус Нелсон стигао је у уторак у Београд. Ипак, Звездин плејмејкер у среду је био на време у орданицији Вита Маxима где је обавио неопходне лекарске прегледе и медицинска тестирања, али пут до српске престонице није био баш најпријатнији за америчког кошаркаша.

– Све је било идеално до тренутка док ми једна од запослених дама на аеродрому у Паризу није дала погрешну информацију, односно упутила ме је на погрешан излаз. Када је требало да се укрцам у авион схватио сам да је дошло до грешке. С обзиром на величину аеродрома нисам имао времена да до поласка авиона за Београд стигнем на време па сам у Паризу провео чак пет сати. Али, то није најгоре што ми се догодило пошто ми је успут изгубљен и комплетан пртљаг – каже Нелсон за званичан сајт клуба и додаје:

– Ипак, најважније је да сам стигао. Ужелео сам се Београда, заиста је много лепо бити поново овде.

На питање како је провео одмор Нелсон одговара:

– Доста сам путовао. Био сам у Мексику, Филдалефији, Вирџинији. Наравно, нисам пропустио да одем у моју Калифорнију, а много времена провео сам и у Лас Вегасу с обзиром да сам тамо купио кућу, па сам се мало бавио и уређењем дома.

Сходно бројним изазовима који Црвену звезду Телеком очекују ове сезоне, а ту се пре свега мисли на учешће у Евролиги, и Демаркус Нелсон на време је кренуо са индивидуалним тренинзима.

– Последњих двадесетак дана сам тренирао у једном тренинг кампу у Лас Вегасу. Физички се добро осећам и веома сам мотивисан за рад јер ћемо ове сезоне имати још више изазова. Ту пре свега мислим на утакмице у Евролиги.

Нелсон је у АБА лиги прошле сезоне просечно бележио 8,6 поена, 3,7 скокова и 3,6 асистенција по мечу, а његов допринос у одбрани био је немерљив статистичким параметрима. Занимљиво је да је први Американац у историји Црвене звезде који је продужио уговор са клубом.

– Свестан сам да ће се од мене очекивати много више. Више ће очекивати стручни штаб, саиграчи, али и навијачи. То може да буде додатни притисак, али спреман сам за све то. Желим да ова сезона буде успешнија него претходна, а то је један од разлога и што сам остао, јер сматрам да то можемо да остваримо – закључио је Нелсон.