Прочитај ми чланак

Некадашњи ђак Бајера интересантан Звезди

0

slobodan-lakicevic(Спортал)

Одбрана Црвене звезде у прошлом првенству је била најгори део екипе. Превише примљених голова сведочи у прилог томе. Чини се да се посебно издвојио леви бок у којем је Никола Петковић предњачио у грешкама, а пратио га је и Филип Младеновић.

Црвено-беле очекује велика реконструкција тима, Петковић је већ отишао из клуба, а један од играча који би могао да стигне као појачање је Слободан Лакићевић.

Некадашњи репрезентативац млађих категорија Србије и Црне Горе и фудбалер који је прошао омладинску школу Бајера из Леверкузена је после одласка из Немачке играо за Будућност из Подгорице, Вележ и Челик.

Прошлу сезону 25-годишњи леви бек је завршио међу најбољим дефанзивцима Премијер лиге Босне и Херцеговине. Информацију је потврдио и његов менаџер Едо Куртагић.

– Управо се враћам из Београда где сам причао са Звездом. Не бих откривао имена саговорника са друге стране, али је тачно да је Лакићевић интересантан. Код црвено-белих постоји комисија која уколико процени да је довољно добар да ће предлог Зорану Стојадиновићу и Рикарду Са Пинту – прича Куртагић. Какав је његов статус што се тиче уговора са Челиком.

– Лакићевић има договор да му Зеничани неће правити проблем у случају да Звезда буде желела да га ангажује. Слободану је мотив велики да дође у Звезду, јер и даље жели да дође до репрезентације Црне Горе, а сигурно је да би овде био ближи људима из црногорског Савеза.

Лакићевић је ђак Бајера и постоји интересовање и из Цвајте, Украјине и још неких земаља, али зна се да ко је и шта српски вицепрвак – подвукао је Куртагић.

Куртагић је иначе пре неколико година довео и Ламина Дијару у Србији. Прво га је нудио црвено-белима, који су га одбили, да би потом његов клијент после пробе потписао за Партизан и постао један од најбољих играча шампиона. Анид Траванчић је већ из Челика дошао у Београд на пробу у Звезду, а да ли ће и други фудбалер Зеничана појачати тим из Љутице Богдана знаћемо наредних дана.