Прочитај ми чланак

НЕЈМАР „ПУКАО“ ЗБОГ ПСЖ и плакао на конференцији

0

Бразилски фудбалер Нејмар налази се у веома тешком тренутку – иако је недавно прешао у Пари Сен Жермен, медији га свакодневно “развлаче” због бројних проблема.

Од првога дана трансфера Бразилца прате контроверзе – прво се на лош начин опростио од бившег клуба чекајући да добије бонус за лојалност у вредности од 26 милиона евра, потом у чудној трансакцији малтене сам платио откупну клаузулу од 222 милиона, да би две стране размениле тужбе којим је окончан процес преласка.

Како је стигао у Париз, сачекао га је нови проблем, пошто му Единсон Кавани није дозволио да шутира пенал, па ће резултат свађе бити вероватни одлазак Уругвајца у Премијер лигу.

Због тога се спекулисало да је током недавне посете Барселоне питао бивше саиграче да га приме назад, а он се коначно огласио о свему до сада изреченом.

“Веома ми је лепо у Паризу, срећан сам. Мотивисан сам да будем играч који даје све од себе на терену. Ипак, постоји нешто што ме константно мучи – немам проблем са Каванијем, нити са тренером. Желим да престанете да измишљате приче да сам у сукобу са тренером. Дошао сам да помогнем, о томе сам причао и са селектором Титеом и зато вам тражим да престанете – то је оно што ме мучи!”, рекао је Нејмар током репрезентативног окупљања.

Он се на конференцији за медије расплакао током изјаве селектора Титеа и без речи напустио салу.

“Сви смо ми људска бића, а она нису савршена. Разумљиво је да се наљутите када вас много фаулирају. Можемо да реагујемо како треба, и ја сам то радио током каријере. Да ли је погрешно? Јесте. Међутим, морамо да размислимо о више различитих аспеката и да будемо опрезни да не генерализујемо ствари. Посебно морамо бити опрезни при поштовању нечијег карактера и природе. Могу да говорим о Нејмаровој изузетној личности и карактеру”, рекао је Тите.

Педесетшестогодишњи тренер имао је само речи хвале за феноменалног нападача за којег каже да је предводник актуелне генерације Бразила.

“Стално чујем да Тите има проблем са Нејмаром и уморан сам од тога. Знам да, уколико бисмо имали несугласице, он би имао довољно поштовања да о свему разговара у свлачионици. Зато могу да говорим о Нејмаровом темперамент, његовој доброј природи и великом срцу”, закључио је Тите.