Прочитај ми чланак

НБА – КАКВА УТАКМИЦА: Јокић убацио 35 поена, али Бјелица ће играти плеј-оф!

0

Кошаркаши Минесота Тимбервулвса победили су Денвер Нагетсе 112:106 после продужетка и пласирали се у плеј-оф после 14 година паузе!

Никола Јокић је предводио Нагетсе са 35 поена (14/25 из игре, 4/7 тројке) и десет скокова, али су га Вулвси зауставили у финишу четвртог периода и продужетку (2/8 у том периоду).

Тако ће Немања Бјелица (без поена, 0/4, два скока, три украдене за 11 минута) бити једини Србин у НБА плеј-офу ове сезоне.

Денвер је имао доста проблема у нападу током целог меча, али је захваљујући импресивној трећој четвртини Јокића (17 поена, три тројке), те серији Мареја у финишу меча изборио продужетак.

Међутим, Таж Гибсон је након 40 минута мучења са Србином коначно успео да га обузда, што је оставило Денвер без решења у нападу у продужетку, док су с друге стране Вулвси користили слободна бацања.

 

НБА, меч за плеј-оф:
Минесота – Денвер 112:106 (29:26, 33:28, 24:27, 15:20, 11:5)
Таргет центар, Минеаполис 19.356

Минесота: Гибсон 8 (6ск), Вигинс 18, Таунс 26 (14ск), Тиг 17 (7ас), Батлер 31; Бјелица, Дијенг 5, Олдрич, Џонс 3, Брукс, Роуз 2, Џорџс-Хант, Крофорд 2;

Денвер: Милсеп 10 (7ск), Чендлер, Бартон 24 (8ск, 5ас), Јокић 35 (10ск), Мареј 20 (6ск, 6ас); Лајлес 3, Артур, Џеферсон, Пламли, Д. Херис 4, Бизли, Крег, Г. Херис 10

 

Предводио их је сјајни Џими Батлер са 31 поеном уз по пет скокова и асистенција, док је фантастичан окршај у рекету са Јокићем водио Карл-Ентони Таунс са 26 поена и 14 ухваћених лопти.

Јокић није имао достојну помоћ саиграча у нападу, тек су на моменте искакали повремено Вил Бартон који је завршио са 24 поена, осам скокова, пет асистенција, и Џамал Мареј (20п, по 6ск и ас), док је посебно подбацио Вилсон Чендлер који није постигао ниједан кош.

Јокић се мучио у рекету на старту меча, али је добро разигравао тим у првој четвртини, да би му прорадио шут у другом кварталу у којем убацује девет поена.

Минесота је после нешто бољег старта Денвера преузела контролу захваљујући тандему Батлер-Таунс, а чим је тренер Денвера Мелоун извео Јокића на два минута, распала се игра Нагетса и Вулвси беже на +10.

Србин успоставља доминацију у трећем периода, погађао је одакле је стигао, убацио и три узастопне тројке, укупно 17 поена и вратио меч у потпуни егал.

Вулвси тимском игром ипак вратили предност и контролисали ритам, повели су 99:91 три минута пре краја, када Јокић тројком покреће серију Нагетса 8:0 (три коша Мареја за 10:2) за изједначење 99:99.

Уследили су по кош Батлера и Мареја, након чега Денвер добром одбраном добија два напада за преокрет, први су упропастили, други не користи Јокић, да би Батлер промашио шут преко Милсепа за победу Вулвса.

Јокић хвата лопту и Данверу остају 4,4 секунде за победу. Лопта је ишла управо на Србина који покушава степ-беком да се ослободи Гибсона, али он успева да му украде лопту 1,6 секунди пре краја, али Вулвси организују лош напад па је уследио продужетак.

У додатних пет минута Гибсон је потпуно обуздао Јокића, али Мареј и Бартон преокрећу ипак резултат за Нагетсе, за прво вођство још од уводног квартала.

Међутим, Јокић је подбацио у последњем минуту, није имао решење за одбрану Гибстона, а након сјајног „флоутера“ Тига за 107:106, Нагетси редају промашаје, да би у последњем минуту Батлер и Вигинс ставили тачку са „пенала“ за коначних 112:106.

Вулвси ће у првом наступу у плеј-оф још од ере Кевина Гарнета као осми тим Запада играти са најбољом екипом конференције Хјустон Рокитсима.

Плеј-оф почиње 14. априла.