Прочитај ми чланак

НБА: Јокић у српском дербију бољи од Бјелице и Богдановића, Харден тројком …

0

Денвер на гостујућем терену савладао Сакраменто уз одличне роле српских играча. Харден срушио Вориорсе, Дерозенова освета

Кошаркаши Денвера победили су ноћас на гостујућем терену Сакраменто са 117:113 и остварили четврту узастопну победу у НБА лиги.Денвер је предводио Џамал Мареј са 36 поена, од којих је 17 постигао у последњој четвртини, а утакмицу је завршио и са седам скокова и шест асистенција. Добру партију приказао је и српски кошаркаш Никола Јокић, који је остварио „дабл-дабл“ учинак од 26 поена и 13 скокова, а имао је и шест асистенција и по једну украдену лопту и блокаду.

Нагетси су после осме победе у последњих 10 утакмица задржали прво место на Западној конференцији.

У екипи Сакрамента, која је изгубила трећи узастопни меч, најефикаснији је био Бади Хилд са 29 поена, а добре партије приказали су и српски кошаркаши. Немања Бјелица постигао је 17 поена, уз шест скокова и три асистенције, а Богдан Богдановић утакмицу је завршио са 14 поена, пет скокова и две асистенције.

Кошаркаши Хјустона победили су после продужетка Голден Стејт са 135:134 тројком Џејмса Хардена 2,7 секунди пре краја.

Харден је пету узастопну утакмицу завршио са најмање 40 постигнутих поена, а остварио је други „трипл-дабл учинак“ ове недеље. Он је постигао 44 поена, уз 15 асистенција и 10 скокова.

У шестој узастопној победи Рокетса Клинт Капела учествовао је са 29 поена и 21 скоком, а Остин Риверс са 18 поена.

У екипи актуелног шампиона најефикаснији је био Стефен Кари са 35 поена и шест асистенција. Кевин Дурент постигао је 26 поена, уз седам скокова, а у самој завршници промашио је тројку за победу Вориорса.

Кошаркаши Сан Антонија победили су Торонто са 125:107. Демар Дерозан остварио је „трипл-дабл“ учинак у победничком тиму са 21 поеном, 14 скокова и 11 асистенција. Ламаркус Олдриџ постигао је 23 поена, а Брин Форбс 20 поена. Дерик Вајт додао је 19, а Руди Геј 13 поена и седам скокова.

У екипи Торонта седморица играча постигли су двоцифрени број поена а најефикаснији је био Кавај Леонард са 21 поеном и пет асистенција. Он је у једном тренутку, када је требало да изведе слободна бацања морао да одступи и сабере се, после повика са трибина „Издајник“, од навијача који су га подржавали седам сезона у Сан Антонију, након што је тражио да напусти клуб овог лета.

Њему су навијачи звиждали током загревања, када су представљани играчи уочи меча и сваки пут када је имао лопту.

У екипи Торонта Делон Рајт постигао је 15 поена, а Серж Ибака 14 уз шест скокова.

Торонто је прекинуо низ од две победе и други је на Истоку иза Милвокија.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!