• Почетна
  • ВИДЕО
  • НАМЕШТАЉКА: Ево како су Шпанци пустили Италијане (Видео доказ)
Прочитај ми чланак

НАМЕШТАЉКА: Ево како су Шпанци пустили Италијане (Видео доказ)

0

kosarkasi-spanije-1379359197-367257

(Курир)

Кошаркаши Шпаније тврде да нису намерно изгубили меч и калкулисали пред четвртфинале, али им снимци не иду у прилог.

Кошаркаши Шпаније изгубили су после продужетка од Италије (86:81) и тако директно одлучили да се у четвртфиналу Евробаскета састану са Србијом, пошто је наша селекција била прва у групи „Е“ а Шпанија последња у четвртфиналној групи „Ф“.

У томе не би било ништа спорно да се Шпанци нису у последњим тренуцима регуларног дела, а посебно у продужетку понашали мало је рећи некоректно и да су шетњом по терену омогућили Италији тријумф и четвртфинални окршај са Литванијом.

Ноншалантност Шпанаца најбоље можете видети на видео снимку акције којом су Италијани изборили продужетак. Обратите пажњу на рекацију Серхиа Родригеза , који скаче на блокаду, али потом склања руку и дозвољава Датомеу да лагано поентира. .

После меча, играчи Шпаније су давајући изјаве морали да се бране пред налетом питања о њиховом поштењу и фер плеју, јер пљуште оптужбе да су намерно изгубили меч.

„Нисмо калкулисали. Желели смо да победимо, нажалост то нисмо успели да урадимо. Сада нам предстоји да се што боље спремимо за Србију“, рекао је Рики Рубио после меча.

У поштење се куне и Хозе Калдерон.

„Нисмо бирали да ли ћемо да играмо са Србијом или Литванијом. Гледамо само себе и како да играмо бољу кошарку. Није било никаквих калкулација. Било би сјајно да се осећамо толико самоуверено да можемо да калкулишемо, али нисмо.“

Трагичар меча је био Серхио Родригез који је промашио два слободна бацања и пустио Италијане да изборе продужетак.

„Нисмо свесно изгбили меч и видећемо где смо грешили како би извукли поуке. Знали смо да нас очекује тешка утакмица, тако је и било. Битно је да смо у четвртфиналу, а име ривала је небитно јер су то све снажне екипе.“

„Доживели смо невероватан пораз. Контролисали смо меч, али смо некако допустили Италијанима да се врате у игру. Последњих неколико минута су били чудни. Најважније је да смо прошли даље. Име противника није важно јер су то све квалитетни ривали. Србија је млад тим, који увек игра са 100 одсто могућности, али способни смо да победимо и Србију и било који други тим на првенству. Сећам се шта је било на претходном четвртфиналу против Србије. Сада Теодосић није ту, али сигурно ће бити изузетно тешка утакмица“, рекао је Руди Фернандез.