Прочитај ми чланак

НАЈСКУПЉИ ИКАДА: Да ли је Србија коначно добила десног бека

0

Овај момак поседује страшан таленат, а сва је прилика да ће се већ наредног лета око њега отимати великани.

Никола Миленковић је још у дресу београдског Партизана показао да се ради о веома талентованом момку.

То су убрзо увидели и скаути италијанске Фиорентине, који су у претходном периоду често пратили игре Партизанових младих играча, па су брже боље ургирали код управе клуба из Фиренце да реагује.

Млади Миленковић је откупљен маја 2017. године од стране фирентинског клуба, „црно-бели“ су зарадили око шест милиона евра, што је за наше услове понуда која се не одбија.

Мало по мало, млади српски штопер је минуле сезоне почињао да добија све већу минутажу код Стефана Пиолија, на крају је био редован у првој постави, а добре партије купиле су му место и у репрезентацији Србије на Мундијалу у Русији.

Селектор Младен Крстајић му је указао шансу и у стартних 11, а бивши штопер Партизана је то поверење оправдао, био је један од наших најбољих појединаца на планетарној смотри, која је нажалост, због разних фактора, за „Орлове“ окончана у групној фази.

Након успешног Светског првенства, на врата „Артемио Франкија“ покуцао је мадридски Атлетико.

Симеоне је препознао квалитет и потенцијал у Николи Миленковићу, његови емисари су у Фиренцу однели понуду тешку 40 милиона евра.

Ипак, „пољубили су врата“, Фиорентина није желела да прода једног од својих највећих бисера ни за тај, чак и за њих, велики новац.

Ове сезоне, Миленковић је постао стуб одбране „Виоле“, а у поразу за викенд од Интера, играо је на месту десног бека.

Иако њега красе особине једног квалитетног штопера, Пиоли је и то не по први пут, одлучио да његове карактеристике користи на десном боку у одбрани и то му се још једном исплатило.

Миленковић је свој део посла одрадио перфектно, Иван Перишић је био неутралисан.

Како Србија већ дуже има проблема на том месту у дефанзиви, па је чини се, као принудно решење на позицији десног бека играо 34-годишњи Антонио Рукавина, можда је тренер Фиорентине Стефано Пиоли направио велику услугу селектору Младену Крстајићу, но видећемо.

Било како било, Миленковић спада у ред најталентованијих дефанзиваца на свету, чињеница да може да игра и по десном боку, само је још један додатни квалитет.

За његове услуге је и даље заинтересован мадридски Атлетико, недавно се помињало да је Миленковић на радару и Пепа Гвардиоле, тренера Манчестер ситија, док у Италији највеће интересовање за његове услуге показују Интер и Јувентус.

Јуве је приликом договарања око Марка Пјаце, који је на позајмици у Фиренци, показао интересовање за Миленковића, али је за сада све остало на томе.

Ипак, изгледа да на „Артемио Франкију“ планирају да продају српског репрезентативца наредног лета, како су свесни да би могли да зараде и рекордни новац.

Највећи новац у историји клуба, од продаје једног играча, зарадили су још 2001. године, када су Милану продали Руија Кошту за 42 милиона евра.

Минулог лета су били близу да оборе и тај рекорд, када је Федерико Бернардески продат Јувентусу за 40 милиона евра, а сада је јасно да ће продајом Николе Миленковића сви рекорди бити оборени.

Миленковић би тако наредног лета могао да постане и најскупљи српски фудбалер свих времена, то је тренутно Немања Матић, који је прошлог лета стигао у Манчестер јунајтед из Челсија за око 45 милиона евра.

Ипак, видећемо шта ће бити и са Сергејом Милинковић-Савићем, који се процењује на око 100 милиона евра, јасно је да Фиорентина неће зарадити толико новца од продаје Миленковића, па остаје да видимо како ће проћи Лацио и да ли ће Србин уопште напустити „Олимпико“ наредног лета.

У сваком случају, пред Миленковићем је блистава будућност, Србија има страшно талентованог момка, који ће без сумње бити стуб одбране и у репрезентацији.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!