Прочитај ми чланак

МУСЛИН ПОТВРДИО ДА ХОЋЕ КРКИЋА: Ако ФИФА дозволи, зваћу Бојана да игра за Србију!

0

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин потврдио да ФСС ради на добијању дозволе од ФИФА да Бојан Кркић игра за Србију

MUSLIN srbija_kipar_05muslinСелектор „орлова“ потврдио је да администрација ФСС ради са ФИФА на добијању дозволе да овај играч буде у саставу српског тима.

– Врло је рано да размишљам о томе. Људи из администрације ФСС раде на томе да се добије дозвола ФИФА да Бојан Кркић обуче дрес Србије. Ако одговор буде позитиван, рачунаћу за њега за новембарски термин, али тренутно размишљам само о играчима који имају право наступа против Молдавије и Аустрије у квалификацијама за Мундијал 2018. године – истакао је Муслин на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Он је прокоментарисао и то што се у екипу вратио Александар Коларов, док Немања Матић мора да одради још два меча суспензије.

– Велико појачање биће, свакако, повратак Коларова – рекао је Муслин, додајући да га радује форма фудбалера Манчестер ситија, који ког Гвардиоле игра и штопера и левог бека.

– Још размишљам, али мислим да ће за сада играти на боку јер има добре офанзивне особине. Али, не искључујем могућност и да игра на левом штоперу, што је добро за нас. Не изненађује ме да је Гвардиола задовољан њиме – рекао је Муслин.

На победу у свакој утакмици!

Према његовим речима, Србија је раније „киксирала“ против аутсајдера, али да таквих екипа нема у квалификационој групи, јер „нико не сме да буде потцењен“.

– Тражићу максималну мобилизацију. Урадили смо доста и играмо све боље, иако последња утакмица није завршена добрим резултатом. Морамо да идемо на победу у свакој утакмици. Важно је да се узимају бодови. Ићи ћемо максимално мотивисани на следећег противника и знамо да је та утакмица нека врста позивнице навијачима да дођу на Аустрију – рекао је Муслин.

Он је додао да је велики ударац за Србију неиграње Немање Матића.

– Не видим ко може да помогне на средини терена осим суспендованог Матића. Вероватно ће моћи у будућности. То је игра са три нападача и два задња везна. Проблем је у овом систему и повратком Матића ћемо свакако појачати везни ред. Не видим ко може да нас појача – поручио је селектор „орлова“.

На списку нема играча из српског првенства. Муслин је рекао да је таква ситуација, али је најавио да ће се састати са 20-ак играча из Суперлиге.