Прочитај ми чланак

МУСЛИН ДОБИО РАСКИД УГОВОРА: Крстајић води у Кину, Пикси чека Мундијал!

0

Драган Стојковић преузеће репрезентацију Србије пред Светско првенство, а дотле, у сарадњи с њим, „орлове“ ће водити Муслинови досадашњи помоћници Крстајић и Ђоровић

Курир је први објавио шокантну информацију да Славољуб Муслин неће водити репрезентацију Србије на Светском првенству у Русији наредне године, а сад је извесно и то да ће Младен Крстајић бити в. д. селектора у припремном периоду док Драган Стојковић Пикси званично не преузме „орлове“.

Наиме, легенда српског и југословенског фудбала после првих преговора с газдом клуба у Кини није добио дозволу за повратак у Београд, а превремени раскид уговора с Гуангџоуом коштао би га више милиона долара. Ипак, чувена „десетка“ и сада већ успешни тренер моћи ће да преузме репрезентацију на пролеће, дакле пре Светског првенства, а дотле, у сарадњи с њим, национални тим ће водити Муслинови досадашњи помоћници Младен Крстајић и Горан Ђоровић.

Управо су Крстајић и Ђоровић састављали списак репрезентативаца за пријатељске мечеве с Кином (10. новембар) и Јужном Корејом (14. новембар) на турнеји Србије по Азији, а имена путника биће саопштена путем званичног сајта ФСС уместо на редовној конференцији за медије.

Славиша Кокеза је на овај начин спречио јавна питања новинара, знајући да би акценат на конференцији био стављен на смену Славољуба Муслина, али је тако избегао и да се јавно дискутује о позивању Сергеја Милинковић-Савића у национални тим.

Ас Лација, којим је Кокеза уценио Муслина останком на месту селектора, требало би да се прикључи репрезентацији већ пред ове новембарске мечеве, а позив ће, како се сазнаје, добити још неколико играча који нису били на ужем списку Славољуба Муслина, пре свих Андрија Живковић, Марко Грујић и Немања Радовић. Дебитански позив добиће и Миле Свилар, млади голман Бенфике, чији је долазак у репрезентацију Србије Курир такође ексклузивно најавио пре 10 дана.

Завера Фудбалског савеза Србије
ВАЈС ПАРАВАН ЗА ПИКСИЈА

На појединим порталима јуче је објављена информација да је Владимир Вајс, Словак који је досад водио Грузију, први пик Фудбалског савеза Србије за место селектора. Међутим, Курир сазнаје да је то заправо такозвани спин људи из српске куће фудбала како се медији једно време не би бавили правим пиком Славише Кокезе – Драганом Стојковићем, којем је још пре меча у Бечу обећана Муслинова палица.