Прочитај ми чланак

МИРОТИЋ ОТКРИО разлог због којег није заиграо за Србију

0

Вечарас у дресу Барселоне игра против Звезде.

Кошаркаши Црвене звезде играју вечерас од 21 час против Барселоне играју у хали „Пиониру“ у оквиру кошаркашке Евролиге. Велику пажњу је привукао крилни центар Каталонаца Никола Миротић који се у последње време истако бројим хуманитарним акцијама где је учествовао са великом сумом новца у изградњи кућа за Србе који живе у лошим условима.

Миротић је у интервјуу за Спорт клуб открио неколико занимљивих детаља о репрезентативној каријери која није морала да буде везана за Шпанију. Желео је да игра за Црну Гору, а интересовала се и Србија.

– Постојала је шанса да играм за репрезентацију Црне Горе у неком тренутку, али по њиховим мишљењима, нисам био довољно добар да играм за њихов тим, нисам сигуран да ли су били кадети или јуниори. Нисам одиграо то лето, следеће сам добио шансу да узмем шпански пасош и да играм за Шпанију – у том тренутку ми је било много лакше са шпанским пасошем да успем и да будем међу првотимцима. Ако си једном одбијен, ако из твоје земље мисле да ниси довољно добар, зашто у том тренутку не узети пасош и играти за Шпанију која је имала врхунску младу репрезентацију. Узели смо сребрну медаљу у Хрватској, злато у Билбаоу. То је та прича, небитна у овом тренутку, али ето, ако неки људи не знају, то се тако издешавало.

Открио је кошаркаш Барселоне и да је својевремено Кошаркашки савез Србије покушао да га придобије.

– Није тада, али било је после, пре него што сам заиграо за А репрезентацију Шпаније. Било је неких контаката, преко мојих блиских људи, нека питања. Није било директно са мном, али мало се опипавао терен и постоји ли шанса да заиграм за Србију, али то је већ било далеко. Провео сам у Шпанији много година, играо сам за младу репрезентацију и то је био пут за мене. Мислим да је то била права одлука, освојили смо Евробаскет, узели смо бронзу на Олимпијским играма, то је велико искуство за професионалног спортисту – нагласио је Миротић.