Прочитај ми чланак

МИЛОЈЕВИЋ ПОЛУДЕО НА КОНФЕРЕНЦИЈИ: Срам вас било, сутра могу да одем! (ВИДЕО)

0

Црвена звезда следећи меч у Лиги шампиона игра 22. октобра у Лондону против Тотенхема.

Фудбалери Црвене звезде победили су Олимпијакос 3:1 и попели се на друго место групе Б после два кола! Тренер Владан Милојевић је задовољан приказаном игром његовог тима и поред лошег старта:

FOTO: YouTube

„Мислим да смо вечерас присуствовали изузетној утакмици, која може да се види само на овом нивоу. Видели сте јако добру игру, по мени. Било је пар кључних момената. Нисмо добро ушли у утакмицу, били смо много оптерећени због претходних дешавања која су се десила, поготово после пораза од Партизана“ – рекао је тренер Црвене звезде.

Није био задовољан приказаном игром у првом полувремену, па је морао да реагује у свлачионици:

„Видело се у мојим играчима да су једва чекали Лигу шампиона. Требао им је добар противник, да скинемо окове које смо имали. Није ми се свидело прво полувреме, а мислим да сам на полувремену хтео да пробудим неке ствари и на полувреме је изашла сасвим друга екипа. Кључне ствари. Примили смо гол који спада у домен лаких голова. Затим, други жути картон, после кога смо кренули да играмо са два шпица и оптерећивањем Олимпијакосве задње линије; као и детаљ из 80 и неког минута где су промашили класичну шансу и да је тада Олимпијакос дао гол, било би питање да ли бисмо ми могли да се вратимо на утакмицу“, рекао је Милојевић а онда је похвалио и навијаче за које је имао само речи хвале:

„За оно што је било на трибинама – једно велико браво! Можда то мало више знам и осећам од вас јер сам одрастао у Грчкој, знам колика је љубав према Звезди, колика је љубав према Олимпијакосу. Честитам, победили смо великог, огромног противника са великом историјом. Пожелео бих Олимпијакосу среће у првенству, да оствари све циљеве које је зацртао. А ми се окрећемо утакмици у првенству која нам је јако битна“.

Упитали су га новинари да упореди победу над Ливерпулом и над Олимпијакосом:

„Да се не лажемо, свака победа у Лиги шампиона је за нас велика ствар, цело лето играмо, вредно радимо да дођемо до Лиге шампиона. Видели сте и против Копенхагена и Јанг бојса какве смо противнике већ избацили. Ова генерација жели да проба да врати Звезду на неке стазе и све остале генерације где заслужује. Неумесно је мерити Олимпијакос или Ливерпул, било каква победа у Лиги шампиона је невероватно велика“ – прокоментарисао је Милојевић а онда је рекао да је за тријумф заслужно и искуство:

„Старији смо за једну годину. Кад играте овако јаке европске утакмице, свака је јако битна. Ја верујем у своје играче и за 11 које сам се определио, стојим иза тога да је неки план и гледамо шта нам је потребно“.

Потом је отворио душу, много су га уздрмале гласине да ће бити смењен, као и салве критика после пораза од Партизана у дербију:

„Не знам да ли људи знају колико су тешке ове утакмице које играмо. Од првог кола. Сетите се сада Копенхагена и рововске борбе са играчем мање. Невиђени притисак се десио после Партизана, не знам зашто, рекао сам тада и стојим и сада и стајаћу за вјек вјекова: то је моја процена. Није нека трагедија, а створила се атмосфера да је трагедија. Ви ћете ми рећи да је то нормално, ја вам кажем да није нормално. Они су једно на тренингу, немамо континуитет да играмо, они имају страх, као да никад нису играли. Не знам из ког разлога, једна утакмица, били смо лоши, признали смо, такав је притисак да је јако тешко поднети“ – рекао је шта га мучи Милојевић, који сматра да су такви коментари неправедни:

„Ми смо постали мезимица, љубимица, постало је…то су све људи од крви и меса, неправедно. Ја се молим сваки дан за све те људе, знате да сам верник и упалим свећу и за њих. Звезда је много урадила и за Србију и за овај народ. Ми ћемо да играмо за нас, ја сам то рекао играчима на полувремену!“

А онда је опширније проговорио о његовом отказу и смени на клупи Звезде, а од свега тога је настао хаос:

„Требало је да будем смењен, знам да су наши новинари то дали грчким да би направили хаос. Једно питање само да поставим: Да ли сте свесни шта смо урадили? Играмо са Бајерном и примимо два гола, а шта да ради Тотенхем данас? Шта да ради Покетино са милијардама? Ја сам дошао да помогнем Црвеној звезди, могу сутра да одем. Ружно је, цело поподне ми зврји телефон да ми је ово последња утакмица. Ко год да је: треба да вас је срамота. Зна он ко је. Владан Милојевић је срећан у Црвеној звезди. Отићи ћу једног дана, као и сви. А после дербија се понела прича да не знамо ништа. Ако треба да одемо, ја ћу први да одем. Људи, ми играмо Лигу шампиона, толико цинизма, злобе и љубоморе. Људи, где ће вам душа? То је искрено од мене и овим ћу завршити конференцију“, закључио је Милојевић конференцију за новинаре.

Црвена звезда се налази на другом месту групе Б са три освојена бода! Следећи меч у Лиги шампиона играју 22. октобра у Лондону против Тотенхема.