Прочитај ми чланак

МИЛОЈЕВИЋ: Није слаба Суперлига, нису слаби наши противници, нити Звезда доминира

0

„Да, да, баш сам темпирао форму за крај“, каже шеф стурке црвено-белих

Још 180 минута на српским и упола мање на европским теренима, па – предах. Са звањем јесењег првака улази Црвена звезда у последња три меча у 2018. години. Преостала два са Напретком (субота, 19.00, ТВ Аренаспорт 1) свакако не изазивају еуфорију као дуел са Пари Сен Жерменом, вредан евентуалног пролећа на међународној сцени, међутим, на Маракани најпре гледају како да задрже бодовну предност у односу на конкуренте у Србији.

Фото: ФК Црвена звезда

Она тренутно износи девет бодова у односу на Раднички, те 13 више од Партизана, што је последица чињенице да су црвено-бели, ако се рачуна претходни дуел са Крушевљанима до данас на 11 првенствених утакмица освојили освојили 31 поен. То је изазвало новинарско питање да ли је Владан Милојевић темпирао форму баш за крај такмичарске 2018.

„Да, баш сам „темпирао“ тако…“, уз задршку ће Звездин шеф струке. „То је тешко извести. Било је добро за игру у Суботици и идеални услови. Можда су неке нешто слабије партије дошле услед великог броја ротација играча, па је тешко остварити континуитет игара, али свако ко заигра пружа максимум, то је оно што тражим од њих. Могу некад да одиграју слабије, некад добро, некад одлично, али увек морају да се боре и дају све од себе“.

А прва наредна шансе је против Напретка, екипе која је у прошлости знала да намучи актуелног првака. Уосталом, Крушевљани су нанели Звезди последњи пораз у првенству још 1. октобра 2017.
„Не можемо да бирамо ривале и распоред. Ушли смо после последње репрезентативне паузе у серију од осам утакмица до краја јесени и за ривале имамо екипе које су или у горњем делу табеле, или су баш добре. Остало је најслађе за крај, циљна равнина и три меча, долази и до благог опуштања, али мислим да су моји играчи свесни свега и да ћемо то избећи“.

На Маракани су отворили четворе очи…

„Напредак је стабилна суперлигашка екипа, са тренером Милорадом Косановићем који има континуитет, увек играју добро и надахнуто, поготово у Београду. Правили су нам прошле сезоне проблеме и на свом и на нашем терену, па ће нам бити потребна максимална концентрација. Екипа је спакована добро у свим линијама, има квалитетне појединце, а јака је и као колектив. Напредак зна да игра, место му је у врху српског фудбала и пажњу ћемо морати да обратимо на све противничке играче, посебно на оне у самом нападу којима треба мало простора да направе проблем“.

Према Милојевићевим речима, кадровски проблеми још нису санирани.

„Од почетка сезоне имамо велики број играча на располагању. Често сам напомињао да имам и оне који заслужују да играју, а нема места за све. Сигурно су повреде саставни део сезоне и најмање што желим је да нам се догоде, али смо доста кубурлили после Ливерпула. Задовољан сам што се сви полако враћају у такмичарски погон. Да ли има засићености? Сигурно, али професионалци смо и то игноришемо, морамо да будемо концентрисани и спремни да завршимо овај део сезоне како ваља. Борјан се осећа одлично, видећемо још каква је тачно ситуација пред меч. Вујадин Савић је почео да подиже ритам тренинга, мали проблем има и Славољуб Срнић, остали су у тренажном процесу, видећемо на ком нивоу физичке спреме“.

На крају, чињеницу да четири дана после Напретка на Маракану долази и Пари Сен Жермену црвено-бели покушавају да потисну у други план.

„Не размишљамо о утакмици у уторак, само о Напретку, то нам је сад најбитнији меч. Нити смо толико доминантни у првенству, нити је лига слаба. Не бавимо се статистиком. Као што сам више пута поновио, Суперлига нам је апсолутни приоритет и занима ме само прва наредна утакмица. Ривали су добри, а ми се фоксуриамо само на себе и драго ми је да играчи спроводе на утакмицама оно што вежбамо на тренинзима“, закључио је Владан Милојевић.

ДЕЛИЈЕ, ДОЂИТЕ ДА ПОМОГНЕМО НАШЕМ НАРОДУ

Утакмица са Напретком имаће посебан карактер кад је реч о амбијенту на трибинама, о чему смо већ писали.

„У име играча и чланова стручног штаба позивам навијаче да у што већем броју дођу на Маракану баш из разлога што утакмица има хуманитарни карактер, да скупимо што већи износ и тако помогнемо нашим сународницима на Косову и Метохији. Улазимо у циљну равнину првенства, остало је још недељу дана и две тешке утакмице, најпре против Напретка. Чека нас неугодна екипа коју смо победили у Крушевцу и можда делује да смо лако добили утакмицу, али није баш тако било“, рекао је Милојевић.

Цене улазница за северну, источну и западну трибину су 100 динара.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!