Прочитај ми чланак

Медији у Аустралији напали Ђоковића: Он неће да се вакцинише против короне!

0

Шта год да уради или изјави, на терену и ван њега, Новак Ђоковић се увек нађе на мети појединих медија, који користе сваку могућу прилику да га представе као највећег негативца у историји белог спорта.

Не занима их да ли је нешто истина или лаж, главни циљ је да се Србин што више оцрни!

Новак је у Аустралији девети пут у каријери подигао трофеј намењен победнику популарног Ози опена и јасно је ставио до знања да је убедљиво најбољи тенисер данашњице, а то многима није по вољи.

Наиме, аустралијска ТВ „10Спорт“ је након великог тријуфма Србина на скандалозан начин изнела бројне лажи како би скренула пажњу са Новаковог великог успеха.

Приликом емитовања снимка на којима Новак са пехаром позира на Брајтон плажи у Мелбурну, ова телевизја је ставила српском тенисеру у уста речи које никада није изговорио.

„Деветоструки шампион Аустралијан опена Новак Ђоковић је одбио да се обавеже да ће примити вакцину против вируса корона. То долази након што су навијачи који су против вакцина критиковани јер су звиждали при церемонији након меча“, наводе у прилогу и додају:

„Победа на Аустралијан опену је пала у сенку због навијача који су против вакцина. Навијачи су извиждали председницу тениске асоцијације Аустралије Џејн Хрдличку чим је поменула вакцину за вирус корона, а онда поново неколико момената касније“.


Истина, поменута госпођа јесте извиждана на церемонији доделе пехара, али када је почела да хвали владу аустралијске државе Викторија.

У наставку поменутог прилога изнели су шокантне неистине о Ђоковићу. Навели су да је Новак истакао да неће примити вакцину против короне.

„Ђоковић је био гласан када су у питању његови ставови који се противе вакцинацији и одбио је да се обавеже да ће се вакцинисати пред наредни турнир“.

Наравно, ово нема везе са истином, јер Новак на церемонији дипломатски одговорио на питања везана за пандемију корона вируса. Одбио је да се меша у ствари о којима не зна много.

„Има много различитих мишљења и помешаних емоција о ономе што се дешава у свету, људи хоће нормалан живот поново“, рекао је Новак, додавши:

„За сада је све то дебата, у ваздуху је и ја нећу да коментаришем ништа што није конкретно“.

Новак Ђоковић прошетао је Брајтон плажом уз пехар Аустралијан опена, дан после 9. титуле у Мелбурну, а било је опет тешких тема.

Аустралијан опен завршен је уз тешке тренутке за организаторе и домаћине, јер је на свечаној церемонији извиждана Џејн Хрдличка, једна од челница Тениског савеза Аустралије.

Она је у церемонијалном делу рекла да је “вакцинација почела и да то даје наду и оптимизам за будућност”, похвалила је власти Викторије за све мере које су предузете, због чега је извиждана.

Било је 7.426 навијача, а многи су били немилосрдни у звиждуцима, који су потрајали.

Многи званичници у Аустралији су осудили звиждање, а на крају је и Ђоковићу постављено питање о овом потезу.

“Има много помешаних мишљења и осећања око свега што се догађа данас у свету. Људи хоће да се врате у нормалу и нормално је да су мало фрустрирани. Сви смо у овоме заједно, сви желимо да будемо слободни, да не носимо маске и да се вратимо нормалним стварима попут тога. Не изгледа да је крај близу, нарочито када је у Европа у питању, ако говоримо о спортским догађајима са публиком”, рекао је Ђоковић, који је напоменуо да ће видети да ли ће примити вакцину, у зависности од регулација и нових правила АТП-а.

“Ја ћу сачекати и видети. Сада се води дебата још и све је умагли, па не желим да дајем било какве коментаре око нечега што још није завршено”, навео је Ђоковић.