• Почетна
  • СПОРТ
  • ЛУДИ СПОРТСКИ ПЕТАК: Ове мечеве не смете да пропустите!
Прочитај ми чланак

ЛУДИ СПОРТСКИ ПЕТАК: Ове мечеве не смете да пропустите!

0
Фото: Танјуг

Фото: Танјуг

Два мушка полуфинала Вимблдона, два меча четвртфинала на Светском првенству у Бразилу, припремни меч фудбалера Партизана, први меч младих кошаркашица на Европском првенству, последњи викенд Светске лиге у одбојци на програму су овог петка.

Богат спортски програм очекује нас овог петка, а у главним улогама биће тенисери, фудбалери, одбојкаши, али и кошаркашице! Вимблдон и Светско првенство у Бразилу улазе у завршницу, а данас се играју мечеви полуфинала, односно четвртфинала на овим турнирима!

Најважнији меч за публику у Србији свакако игра Новак Ђоковић, који се у полуфиналу трећег Грен слема у сезони састаје са Бугарином Григором Димитровим!

Овај дуел, њихов први на трави, заказан је за 14 часова, а у досадашњем скору Србин води са 3:1 у победама.

По завршетку овог меча на централни терен Вимблдона излазе Милош Раонић и Роџер Федерер.

Канађанин црногорског порекла пласманом у полуфинале остварио је најбољи резултат на Грен слему, док ће Швајцарац покушати да се домогне још једног финала на турниру који је највише пута освајао.

За све љубитеље фудбала програм почиње у 18 часова! Европски дерби на Светском првенству у Бразилу играју Француска и Немачка, у оквиру четвртфинала Мундијала.

Суседи, бивши шампиони, састаће се четврти пут на Мундијалима, а први од 1986. године, када је Немачка славила са 2:0.

У исто веме кад и први меч четвртфинала Мундијала, за све присталице црно-белих, почиње интересантан меч на припремама у Словенији између Партизана и Петролула.

У другом четвртфиналу дана домаћин Бразил игра против Колумбије, а с обзиром да се састају две јужноамеричке селекције очекује се утакмица доброг ритма, али и пуно тензија како на терену, тако и на тибинама.

Кладионице веће шансе дају Бразили 1.95, док је квота на Колумбију чак 4.00! Тај меч почиње у 22 часа.

Женска кошаркашка репрезентација Србије (до 20 година) на Европском првенству у Удинама игра први меч на шампионату против Украјине.

Србија се на том првенству налази у групи „Ц“ , а поред нас и Украјине ту су још и Словачка и Шведска. Утакмица почиње у 18:30 часова.

У последњем колу Светске лиге одбојкаши Србије дочекују Сједињене америчке државе, а нашој селекцији за пласман на завршни турнир неопходне су две победе.

Први меч Србија и САД играју данас у Новом Саду од 20 часова.

(Телеграф)