Прочитај ми чланак

Клубаштво пре репрезентације?

0

veciti

Велика већина навијача Црвене звезде сматра да је Томислав Караџић човек Партизана и највећи разлог за доминацију црно-белих у шампионату последњих неколико година.

Што се избора селектора тиче, често је човек на клупи „а приори“ осуђиван као неко ко ће форсирати Звездине или Партизанове играче у репрезентацији, као да велики број фудбалера из наша два највећа клуба уопште заслужује да приђе националном тиму.

Последња два селектора су била из Звездиних редова, Пижон Петровић и Синиша Михајловић. Ипак, и они су оптуживани за форсирање играча Партизана, а приписивано им је да су против прошле гарнитуре која је водила клуб са „Маракане“.

С обзиром да је одлазак Синише Михајловића готова ствар, право је питање хоће ли за селектора бити постављен човек близак Партизану или Црвеној звезди.

Љубиша Тумбаковић или Александар Станојевић који се помињу као кандидати су наравно „црно-бели“ и нема сумње да би ангажман једног од њих двојице одмах дао повод за приче да ће форсирати играче Партизана.

Ако на клупу слети Пикси Стојковић који је осим што је легенда Звезде био и председник клуба, али и самог савеза, друга страна ће већ наћи замерку.

У нормалним и развијеним фудбалским земљама репрезентација је изнад клубова, раније су навијачи „вечитих“ тврдили да без химне и самосталне државе то није њихова репрезентација, после тога се видело да су то најобичније глупости.

Владимиру Стојковићу се звижди без обзира што је далеко најбољи српски голман, Дејану Станковићу се замерало све и свашта јер је био асоцијација на Звезду.

Најсмешније од свега је што је домаћи фудбал, односно лига изгубила сваки смисао и сами играчи гледају да се што пре докопају иностранства. Када оду, поготово са 17 или 18 година, невероватно је да их навијачи везују за клубове јер они сами, осим можда неких вербалних иступа кидају све везе са срединама у којима су почели.

Зато не брините, чим буде стигао нови селектор чека га спремна етикета.

(sportske.net)