Прочитај ми чланак

Караџић: Спреман сам да се повучем

0

tomislav-karadzic

(Вести)

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић је рекао да је спреман да се повуче, али да би на тој функцији требало да га замени особа којој „верује фудбалска Србија“.

Караџић је у изјави за данашњи „Спортски журнал“ такође позвао државне органе да истраже наводе из саопштења које су током недеље објављивали он, Црвена звезда и ОФК Београд.

„Постоји статут, правила, а место где се о смени председника разговара јесте Скупштина – највиши орган српског фудбала, односно ФСС-а. Редовне седнице држимо у фебруару. Ако моја опозиција мисли да може да организује превремену Скупштину, немам ништа против“, рекао је Караџић.

„Позивање на политичаре ме неће уплашити. Али то (мој наследник) мора да буде човек коме фудбалска Србије верује и који ће у дужем времену повести српски фудбал“, додао је председник ФСС.

Црвена звезда и поједини суперлигашки клубови траже Караџићево смењивање, због како су навели, његовог лошег рада и стања у Савезу.
„Интензивно радим на свом одласку из ФСС већ годину дана, практично од када сам добио нови мандат. Ја га нисам тражио, можда ми није био потребан, али сви региони су ме хтели, подржали су ме тада чак и они који ме данас жестоко нападају“, рекао је Караџић.

Он је у опширном саопштењу почетком недеље оптужио поједине функционере Звезде за криминал, а у одговору потпредседника тог клуба Небојше Човића изнете су бројне оптужбе на рачун Караџића.

Слично је учинио и председник ОФК Београда Звездан Терзић. Он је у саопштењу навео да је Караџић 1961. године био у затвору.
„Нису Звездан Терзић и Небојша Човић свештеници да бих се њима исповедао. Ради се о тучи у студентским данима, а све остало је предимензионирано. Ако им је то аргумент за моју лошу биографију, нека им буде. У мом саопштењу поменуо сам само нешто од онога што знам, али позивам државне органе да провере и наводе из мог саопштења и њихове из онога што су о мени написали“, рекао је Караџић.

Он сматра да би на функцији председника требало да га замени генерални секретар Савеза Зоран Лаковић, који је за „Спортски журнал“ рекао „да му то не треба“. „Када крене Толе идем и ја“, рекао је Лаковић.