Прочитај ми чланак

Како Ђембу зову у Камеруну?

0

Dzemba dzemba 6

На ово и многа друга питања одговарао је садашњи везиста Партизана у интервјуу који је пренео британски Гардијан.

Гардијан је објавио опширан текст о некадашњем фудбалеру Манчестер Јунајтеда, а сада играчу који ове јесени и даље покушава да се наметне Вуку Рашовићу за улогу стартера у Партизану.

Ерик Ђемба Ђемба се, између осталог, присетио свог доласка у Јунајтед и првог наступа у дресу ‘Ђавола’ пре десет година против Болтона на Олд Трафорду, 10. августа 2003, а у друштву Кристијана Роналда.

“Било је фантастично. Био је ту и Кристијано Роналдо и то је био наш први наступ за Јунајтед. Победили смо са 4:0 и сећам се да сам био веома срећан у свлачионици после утакмице“, истакао је Ђемба Ђемба.

После одличног дебија, стицао је веће поверење тренера Фергусона, а као плод добрих игара дошли су и голови Панатинаикосу у Лиги шампиона, односно Лидсу у Лига Купу.

“У својој кући још чувам слику са тог меча против Лидса, кад сам погодио у продужецима. Такође, сећам се још увек Фергијевог осмеха којим ме је дочекао у свлачионици. Био је пресрећан“, открива Ђемба Ђемба.

Ипак, он није у Јунајтеду оставио онакав траг какав је очекивао.

“Рој Кин се вратио после повреде, па и поред моје велике жеље нисам добијао много прилика да заиграм“, додао је Камерунац.

Уследило је његово путешествије широм Европе и света – од Астон Виле, Барнлија, Катара, данског Одензеа, Хапоела из Тел Авива до Партизана, где је дошао летос.

„Партизан је добар избор. Ради се о клубу који из године у годину игра у Лиги шампиона или Лиги Европе“, подсетио је Ђемба Ђемба, иако он то исксуство у Партизану није стекао.

На крају, везиста Партизана је открио и ко му је фудбалски идол.

“То је Ерик Кантона. Он је био мој херој и сада кад се вратим у своју земљу, људи ме тамо још увек зову Кантона“, открива Ђемба-Ђемба.

(Спортске.нет)