Прочитај ми чланак

ЈАНКОВИЋ: Звездаш или партизановац? Људи, ја сам Србин!

0

Стефан Јанковић, нови кошаркаш Партизана, рекао је да не жели много да се осврће на дешавања која су пратила његов прелазак из Црвене звезде.

Јанковић је после необичне ситуације, „околним путем“ преко Фуенлабраде стигао у Партизан, пошто међу „црвено-белима“ за њега није било места.

После првог тренинга уследио је и деби, али и пораз против Асвела.

„Јуче ми је био први тренинг, данас прва утакмица – морам брзо да се уклопим. Дуго сам чекао да играм“, рекао је Јанковић.

Очекивано, новинаре је занимао његово виђење целе ситуације.

„Мислим да јесам. Људи, ја сам кошаркаш. До сада нисам давао изјаве и не бавим се тиме. Играм кошарку. Волим да играм кошарку – то је мој посао. Волим ову земљу и зато сам и дошао овде. Даваћу све од себе као што сам давао и прошле године“.

Он је казао да није имао никаквих проблема последњих дана.

„Звездаш или партизановац? Ја сам, људи, Србин. Ту можете да ставите крај и тачку. Не бавим се тим навијачким странама. Знам да би било супер да дођем и изјавим да сам највећи гробар. Никада нисам изјавио ни да сам звездаш. Када кажем да сам се вратио кући, мислим на Србију. То ми је најдраже. Нећу да се бавим тим коментарима јер знам ко сам и шта сам, људи који су ми блиски знају ко сам. Желим само да играм кошарку и, ако бог да, добијемо сваку утакмицу“.

По уласку на терен добио је овације „гробара“, а меч је завршио са 11 поена и 2 скока. Ипак, после сусрета је више причао о животу ван терена и тешком детињству.

„Мислим да су ме прихватили и захвалан сам им много. Добио сам аплауз и то много ценим. Увек дајем све од себе и мени је то што сам у Београду и што сам код куће. Када буде био дерби, знам шта ће да се деси, али сам преживео много ствари у животу. Знате и сами где сам рођен, шта се дешавало у то време, бомбе, Фоча и све остало…“.

Открио је и кроз шта је све морао да прође као клинац.

„Био сам клинац, али најгоре је то што је пала бомба 200 метара од моје куће у Фочи. Мама и тата су били ту. То је био почетак, неких шест месеци нисам реч проговорио. Отишли смо у Торонто без ичега. Веома сам поносан на своје родитеље што су брата и мене прогурали кроз сва ср**а и недаће“, закључио је Јанковић и додао да је кућу у којој живи изнајмио од звездаша.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!