Прочитај ми чланак

Јагодинци са вером у чудо допутовали у Казањ

0

jagodina-rubin1(Вечерње новости)

Са пртљагом пуним вере у себе и наде која у свим сферама живота па и у фудбалу последња умире, Јагодинци су у уторак увече допутовали у Казањ, где их у четвртак (17.00 по нашем времену), очекује реванш другог кола квалификација за Лигу Европе против Рубина.

Расположена јагодинска експедиција још на београдском аеродрому јасно је ставила до знања да предаје неће бити.

Рачуница је јасна: „ћурани“ немају шта да бране, објективно су прежаљени од готово комплетне спортске јавности после пораза у првом мечу (2:3), зато немају шта ни да изгубе сутра у Казању. Са те стране гледано, у меч могу да уђу растерећено.

– Немамо шта да изгубимо у Казању, а можемо много да добијемо. Показали смо у првој утакмици да можемо да се носимо са њима, игра из другог полувремена треба да представља модел за реванш – каже расположени нападач Сеад Хаџибулић.

Напасти Рубин на његовом терену, лепо звучи, колико је то, међутим, реално изводљиво…

Додић не мења првих 11

Тренер Јагодине Младен Додић повео је на пут 19 фудбалера. У Казањ су допутовали: Ђуричић, Јокић, Дукић, Ел Монир, Томић, Михајловић, Гогић, Леповић, Ђурић, Цветковић, Хаџибулић, Милинковић, Пројић, Стојановић, Петричевић, Арсенијевић, Илић и Стојков.
Како ствари стоје, Додић ће у реванш утакмицу извести на терен истих 11 играча који су почели и први дуел у Јагодини.

– Сви су орни за надигравање и једва чекају да утакмица почне. Свесни смо њихове снаге, али и да су очи армије навијача уперене у нас. Чињеница је да морамо да будемо и опрезни, јер је ривал у првој утакмици показао да уме да казни сваку грешку. Ипак, да не верујемо да је чудо могуће не бисмо ни кретали пут Русије – каже Хаџибулић.

Много тога зависиће од учинка везног реда, где ће погледи бити уперени у Горана Гогића.

– Остаје жал што у првој утакмици нисмо постигли бољи резултат. Игром из другог полувремена ако нисмо заслужили победу, реми свакако јесмо. Да стартујемо са егалом било би нам лакше, али покушаћемо оно што многима изгледа немогуће, да стигнемо минус из првог меча – каже Гогић.

Везиста нашег суперлигаша прижељкује победу и због још једног разлога.

– Пружа нам се прилика да уђемо у историју клуба као генерација које је забележила прву победу у Европи у званичној утакмици. Два пораза, реми у Казахстану, било би лепо да у Казању победимо, а да ли ће победа бити довољна за пролаз – видећемо. Нисмо понели беле заставице, идемо да играмо фудбал и да покушамо да обрадујемо наше навијаче – истакао је Горан Гогић.