Прочитај ми чланак

ИДЕАЛНИ ТИМ: Њих неће бити у Француској, а заједно би покорили Европу!

0

Неки ће Европско првенство пропустити због повреда, неки јер наводно немају места међу 23 најбоља играча, неки су у свађи с селекторима, а неки нису успели да се пласирају. Ипак, црта је подвучена, а када погледамо ко ће утакмице из Француске пратити путем ТВ екрана, не можемо да се отмемо утиску да би овај тим, када би играо под једном заставом, био можда и први кандидат за наслов првака Европе!

branislav-ivanovic-srbija-foto-sasa-pavlic-kurir-1401266934-505699Каква штета за Компанија, Ројса, Вератија, Бензему, Матића… На голу Блицспорт “дрим тима” састављеног од оних којих неће бити на ЕУРО2016, а који би играо у формацији 4-4-2, је дански голман Каспер Шмајхел.

Одбрамбени бедем испред њега чине наш Бранислав Ивановић, Белгијанац Венсан Компани, Рафаел Варан из Француске и Лук Шо из Енглеске.

На позицији везних креативних играча налазе се Италијан Марко Верати и репрезентативац БиХ Миралем Пјанић, а по крилима малерозни Немац Марко Ројс и Холанђанин Арјен Робен.

На крају, у нападу, определили смо се за Карима Бензему и Дијега Кошту. Тим кадар да нападне титулу!

ГОЛМАН

Каспер Шмајхел (Данска)

Требала је ово да буде сезона из снова за чувара мреже Лестера. Син легендарног Петера Шмајхела могао је да титулу у Премијер лиги крунише наступом на Евру, али Данска није могла даље од Шведске у баражу. Ово је била година његове пуне афирмације, али ћемо ипак остати ускраћени за његове пантерске параде.

ДЕСНИ БЕК

Бранислав Ивановић (Србија)

С обзиром на то да се Србија није изборила пласман у Француску, врло је вероватно да Бранислав Ивановић никада неће заиграти на Европским првенствима. Тужно, али тако је. Задњи пут смо били учесник 2000. године. Иза десног бека Челсија је солидна сезона, али неће имати прилику да је заврши на начинм који заслужује.

ШТОПЕР

Венсан Компани (Белгија)

Иза капитена Манчестер ситија је сезона пуна повреда. Одиграо је укупно тек 21 утакмицу. Колико ће Компани недостајати Белгији, излишно је и говорити, поготово јер Вилмотс у одбрани не може да рачуна ни на Ломбертса и Дедрика Бојату. Одмениће га Алдервирелд и Вермален.

ШТОПЕР

Рафаел Варан (Француска)

Колико ће само Варан фалити Французима… Иако није стандардан у Реалу, Дешан му је стално пружао шансу у првој постави. Сада је остао само са Мангалом и Кошћелним као каквим-таквим решењима. Подсетимо, Варан је због повреде пропустио и финале Лиге шампиона против Атлетика.

ЛЕВИ БЕК

Лук Шо (Енглеска)

Млади леви бек Јунајтеда је доказао да је страшан потенцијал, и да Енглеска у њему има правог наследника Ешлија Кола. Ипак, почетком године је поломио ногу, недавно се вратио тренинзима, али како нема утакмица у ногама, једноставно није могао да се нађе у тиму “гордог албиона”.

ЗАДЊИ ВЕЗНИ

Марко Верати (Италија)

Млади везиста ПСЖ-а и један је од најталенованијих везиста Европе дуго није могао да се помири са чињеницом да неће моћи у Француску. На његову несрећу, није на време успео да се опорави од спортске (препонске) киле. Биће то огроман хендикеп за и овако “осакаћену” Италију. Верати је био означен као главни шраф и креатор игре у тиму Антонија Контеа.

ОФАНЗИВНИ ВЕЗНИ

Миралем Пјанић (БиХ)

Везиста Роме, за кога се тренутно отима пола Европе, неће на Евро јер БиХ није изборила пласман. На пут им је стала Република Ирска, избацивши их у баражу. Пјанић је експлодирао ове сезоне. Иако је по вокацији везиста, постигао је 10 голова у Серији А ове сезоне, а фантастични слободњаци су му заштитни знак. Штета…

ЛЕВО КРИЛО

Марко Ројс (Немачка)

Колико је само малерозан Марко Ројс… Прво је отпао са списка 10 дана пре Мундијала у Бразилу, а сада и 10 дана пре Европског првенства. Разлог – повреда. Да све буде још горе, тужну вест је сазнао баш на 27. рођендан. Наводно, његова физичка спрема није задовољила Јоакима Лева, те је одлучио да га не поведе, иако је нагласио да ће то бити велики хендикеп за Немце.

ДЕСНО КРИЛО

Арјен Робен (Холандија)

Холанђани неће на Евро, па самим тим, ни Робен. Остаћемо ускраћени за мајсторије крила Бајерна. С обзиром на његове године, прича о европским првенствима је за њега завршена. Невероватно звучи да “лале” нису успеле да изваде карту за Француску у друштву Чешке, Исланда и Турске.

НАПАД

Карим Бензема (Француска)

Много се фрке дигло у Француској око случаја „Бензема“. Дешан га је прецртао због сукоба са саиграчем Валбуеном, кога је наводно са старим другарима уцењивао снимцима експлицитних сцена, па је селектор сматрао да би могао да наруши атмосферу у табору домаћина. Нападач Реала је оптужио Дешана и да је расиста, те да га није ставио на списак зато што је пореклом из Алжира, односно да то од њега тражиле десничарске групе.

НАПАД

Дијего Кошта (Шпанија)

Верујемо да многи од вас заправо неће жалити што у Француској неће бити нападача Челсија. Због свог понашања, не само ове сезоне, Кошта је и заслужио такав статус. Уосталом, управо је то вероватно и једини разлог што је Дел Боске одлучио да га прецрта. Сумњамо да се због играчких квалитета Нолита и Адурица одлучио за такав избор.

РЕЗЕРВЕ

Андреа Пирло (Италија)

Антонио Конте прецртао је са списка Италије Андреу Пирла објаснивши то речима: “МЛС? Будимо реални…” Селектор „азура“ је решио да подмлади репрезентацију, па за 37-годишњег “Моцарта” није било места… Јавност је остала у шоку, навијачи такође, али Конте се пита.

– Он је селектор и он одлучује – дипломатски је одговорио Пирло. А могао је да користи бар у неким ситуацијама. Уосталом, погледајте везни ред Италије, и све ће вам бити јасно…

Франк Рибери (Француска)

Везиста Бајерна је одлучио да се повуче из француске репрезентације након Светског првенства у Бразилу, а како мишљење није променио, неће га бити на Европском првенству. Несхватљиво је да неко нема жељу да се у својој земљи, пред својим навијачима, бори за наслов првака континента.

Немања Матић (Србија)

“Орлове”, нажалост, европски шампионати не занимају још од 2000. године, па ни везиста Челсија ту ништа не може да промени. Пуних 16 година смо без Евра, и бићемо бар још четири. Истина, за Матићем није перфектна сезона, далеко од тога, али је својим квалитетом свакако заслужио да се нађе на оваквој смотри.

Весли Снајдер (Холандија)

Као по неком правилу, Весли Снајдер је најбоље партије пружао на Мундијалима и европским првенствима. Нажалост, овога пута ћемо остати ускраћени за његове прекиде и асистенције јер Холандија није на шампионату. Врло вероватно то значи и крај каријере у дресу “лала” за плејмејкера Галатасараја.

Кристијан Ериксен (Данска)

Била је ово сезона у којој је фудбалер Тотенхема буквално екслодирао. Један од главних архитеката Тотенхемове скоро па сезоне из снова. Одиграо је 35 утакмица и постигао шест голова у Премијер лиги. Ипак, како Данаска неће на Евро, остаћемо ускраћени и за сјајне дриблинге везисте “певаца”.

Фернандо Торес (Шпанија)

Оног старог Тореса, који је цепао мреже у дресу Ливерпула, вероватно више никада нећемо гледати, али морамо признати да је у овој сезони нападач Атлетика на моменте подсетио на те дане. Постигао је 11 голова у Примери, константно је био опасан по гол ривала. У односу на рецимо епизоду у Милану, то је био неки други Торес, али ни то није било довољно да га Дел Боске изабере пре Нолита или Адурица.

Хуан Мата (Шпанија)

За везисту Манчестер јунајтеда је морало бити места на Европском првенству. Одиграо је сасвим солидну епизоду у Премијер лиги, постигао шест голова у 34 наступа, заслужио је бар да буде на клупи. Ипак, очигледно је да се Мата не уклапа у Дел Боскеову концепцију, јер никада није озбиљније рачунао на њега…

Алан Џагоев (Русија)

Као гром из ведра неба одјекнула је у Русији вест да плејмејкер московског ЦСКА неће моћи да игра на Европском првенству. Да малер буде већи, сломио је кост у стопалу на утакмици последњег кола руске Премијер лиге против Рубина. Без њега, Руси неће бити иста екипа у Француској.