Прочитај ми чланак

И Реал спрема казну Јовићу

0

Због непажње и бахатости младог нападача на „Сантијаго Бернабеуу“ су јако бесни и најавили су да ће санкције бити оштре

ШПАНСКИ медији редом су критиковали и осудили непромишљен потез Луке Јовића, а „Мундо депортиво“ је сазнао да га чека казна и од његовог клуба Реал Мадрида. То што је српски нападач прекршио правило самоизолације по доласку у Београд из ужареног подручја ширења вируса корона, па га због тога чека кривична пријава, једна је од најзанимљивијих и најчитанијих прича и вести на шпанским порталима.

Лука Јовић фото: АП

Због Јовићеве непажње и бахатости у Реалу су јако бесни и најавили су да ће санкције бити оштре. Како се наводи, српски нападач је једини страни играч „краљевског клуба“ који је добио дозволу да напусти карантин и оде у домовину код своје породице, највише да би бринуо о свом једногодишњем сину Давиду. Међутим, дозвола се није односила на кршење било ког правила, нарочито о напуштању самоизолације.

Тиражни спортски дневник „Ас“ додао је како се Јовић уз (наводну) сагласност Реала у петак вратио у Београд и да је одмах затим виђен у центру града на Врачару. Због таквог понашања, доживео је осуде српске јавности, а „Ас“ је цитирао и речи председника Србије Александра Вучића да ће Јовић бити ухапшен ако понови прекршај „јер су животи наших људи много важнији од његових милиона“.

Лист додаје да се ништа није променило ни после Јовићевог извињења јер је мало ко поверовао његовом објашњењу како није добио јасно упозорење када је дошао у Србију.

НЕИЗВЕСТАН ПОВРАТАК

ИСТИЧЕ се у шпанским медијима и чињеница да је Јовић био негативно тестиран на корону и у Шпанији и у Србији, али да га због кршења Кривичног закона Републике Србије очекује новчана или казна затвора до три године. Због тога, као и због читаве ситуације, нико не може да зна када ће се Лука вратити у Реал.