Прочитај ми чланак

Хрватски лекар о Ђоковићу: Ако се не вакцинише, мораће у ПЕНЗИЈУ

0

Доктор фудбалске репрезентације Хрватске Зоран Бахтијаревић је изнео своје мишљење о томе како ће спорт изгледати после пандемије корона вируса, а имао је шта да каже и на став Новака Ђоковића о вакцини.

Најбољи тенисер света је пре неког времена изјавио да се противи вакцини, а сада је Бахтијаревић имао шта да каће на то.

AP Photo

– Не желим говорити о њиховим мотивима. Постоје родитељи који одбијају вакцину, али лично сматрам да је уз антифашизам, вакцина највећа тековина 20. века. У одређеним жупанијама у којима вакцинација није висока нама су се вратиле мале богиње. Деца умиру од болести коју смо деценијама сматрали искорењеном. Потребно је разговарати о овом проблему и у спорту. То је политичко, здравствено и филозофско питање – рекао је Хрват за Индекс.

Ипак, уколико би одбио да се вакцинише, то би можда чак значио и крај тениске каријере Новака Ђоковића.

– Слично је и са антидопинг тестовима, постоје спортисти који се томе противе, али они се не могу такмичити у професионалном спорту. Онај ко се не жели вакцинисати у будућности се неће моћи бавити професионалним спортом, то је мој лични став и уверење. Морамо чувати здравље спортиста, то је предуслов за такмичење – поручио је Бахтијаревић.

Подсетимо, са Ђоковићем се због његовог става преко медија већ „препуцавао“ и српски епидемиолог Предраг Кон.