• Почетна
  • СПОРТ
  • Хоће да бију, Црногорци бесни: Чекали за карту десет сати и остали без ње! (Фото)
Прочитај ми чланак

Хоће да бију, Црногорци бесни: Чекали за карту десет сати и остали без ње! (Фото)

0

 

 

Navijaci Crna Gora4

(Вијести.ме)
Било је у Црној Гори великих и историјских утакмица, али интересовање које влада уочи вечерашњег меча до сада није забиљежено.

Да се тражила карта више за Енглезе, преблага је ријеч – више од 100 навијача црногорске репрезентације, из разних крајева Црне Горе, провела је ноћ испред Спортског центра „Морача“, и то по киши која лије као из кабла, како би дочекали зору што ближе отвореним благајнама.

А на зору, шок – продаја карта на шалтеру за јужну и сјеверну трибину (10 еура) потрајала је једва десетак минута, након чега се благајна затворила, а многи навијачи који су на платоу испред Спортског центра провели цијелу ноћ, нису успјели да купе карту.

„Лопови, лопови“, скандирала је маса, кој је почела да се гура и да тражи неког из организације меча, да би га пребила.

„Увијек сам се до сада сналазио за карту, на овај или онај начин, гледао сам све утакмице. Први пут да нисам могао да дођем улазнице. И шта друго да радим него да чекам“, казао је синоћ око један сат иза поноћи један навијач из Подгорице.

nisu-kupili-kartu-a-cekali-10-sati-slika-229945Неки са кишобранима, а неки са кабаницама, били су спемни да се цијелу ноћ изложе страховитом пљуску како би се дочепали папира који у овом случају живот значи.

„Стигли су и људи из Београда који ће овдје провести цијелу ноћ“, прокоментарисао је навијач са краја реда.

Фудбалски савез Црне Горе пустио је у продају тачно у 8 часова преостали контигент улазница. Спомињало се да ће се у слободној продаји наћи између 1000 и 1500 карата, али судећи по брзини којом су распродате, очигледно да их је било и мање…

Све остале улазнице су продате путем требовања, или су отишле навијачким групама.

Тапкароши продају карте Енглезима и по 300 еура

nisu-kupili-kartu-a-cekali-10-sati-slika-229943Сваки велики догађај и јагма за улазницама доносе са собом и тапкароше – улазнице на црно за утакмицу Црна Гора – Енглеска могле су се јуче наћи по цијенама од 30 (југ и сјевер), 40 и 50 еура (запад) за домаће, те петоструко више за енглеске навијаче!

Наћи Енглеза без улазнице и продати му карту по што је могуће већој цијени, то је у Подгорици постао тренд уочи гостовања репрезентације из колијевке фудбала.

Фудбалски савез Црне Горе оставио је енглеским навијачима 1.270 улазница, што је нешто више од 10 одсто капацитета стадиона. Доћи ће, међутим, мало више Енглеза од поменуте бројке, а многи од њих не питају за цијену карте…