Прочитај ми чланак

Газда Панатинаикоса купује Партизан?

0

KK-Partizana-Panatinaikos

Спас за кошаркашки клуб Партизан могао би да стигне из Грчке. Према незваничним информацијама, Панатинаикос је заинтересован да купи шампиона Србије.

Према наводима “Наших новина”, Закон о пириватизацији у спорту би требало да се нађе у процедури за два месеца, што ће “погурати” многе занинтересоване купце да уложе капитал у српске клубове, и иако се највише говорило о приватизацији фудбалских клубова Црвена звезда и Партизан, изгледа да постоји интересовање превасходно за КК Партизан.

– Власник једног познатог евролигашког клуба је изузетно заинтересован за куповину црно-белих. Он има довољно новца да покрије клупске трошкове, који поготово ове године озбиљно прете да угрозе опстанак клуба, а Партизан би му послужио као расадник талената – рекао је “Нашим новинама” извор из државног врха.

Наводно је тај клуб грчки Панатинаикос, чији је већински акционар Димитрис Јанакопулос, а чија је породица имала одличну сарадњу с Партизаном, одакле је стигао трофејни стручњак Жељко Обрадовић, али и играчи попут Николе Пековића, Алекса Марића, Миленка Тепића.

Панатинаикос би финансијски могао да обезбеди редован наступ црно-белима у Евролиги, а да уједно и обезбеди расадник талената за свој матични клуб, наводе “Наше”.

– Није ми позната чињеница да има заинтересованих за куповину Партизана. Али волео бих, и радујем се томе ако је истина – рекао је председник Партизана Предраг Даниловић.

(Телеграф)