Прочитај ми чланак

Фудбалске сеобе Срба!

0

srbija-velika12

Срби су овог лета баш заређали са трансферима, већину кандидата за најбољи тим „Орлова“ чека прилагођавање на нове клубове. Тадић и Марковић су стигли у Премијер лигу, а Настасић би могао из ње да оде.

Наиме, талентовани штопер би доласком Мангале у Сити, што је изгледа већ готова ствар, пао у други план. Сигурно је да ће Француз играти уз Компанија, а Настасић би могао да буде само алтернатива, уз искусног Демикелиса и Бојату који је продужио уговор ових дана.

Њему се не исплати да седи на клупи у овим годинама, видећемо да ли може да оде макар на позајмицу, помињан је повратак у Италију, али како се сазнаје нема преговора између Ситија и Јувентуса.

Жељко Бркић голман Удинезеа је довођен у везу са Рубином из Казања, али „Зебрете“ траже око 8 милиона евра. Талентовани Скуфет би могао да буде продат Атлетику, што би повећало шансе Бркића да брани. У супротном, сигурно да не жели да греје клупу по многима најталентнованијем италијанском голман.

Из Удинезеа је отишао Баста у Лацио, у Рим је стигао и Филип Ђорђевић, а из града у који воде сви путеви би могао да оде Адем Љајић. Он је далеко од тима и планова тренера Гарсије, долазак Итурбеа додатно смањује шансе да остане у Роми, последњи се од јутрос помиње Шалке, међу заинтересованима за бившег играча Партизана.

Владимир Стојковић се преселио из Грчке у Израел код бившег тренера Станојевића, Кахриман се вратио у ЈСЛ, у Звезду, за Алексића се интересују шпански клубови.

Немања Пејчиновић је из Француске отишао у руску Локомотиву, већ су га прогласили за наследника Банета Ивановића. Душко Тошић је одиграо сјајну сезону за Генчербилиги, њега како сазнајемо желе и они највећи турски клубови, али ће обештећење бити папрено.

Антонио Рукавина је прешао из Ваљадолида у Виљареал, а Ваљадолид је напустио и Стефан Митровић који је био на позајмици у Примери. Он се вратио у Бенфику и могао би опет негде на позајмицу.

Места су сачували наравно Бане Ивановић, Коларов, Суботић који се опоравља од повреде и Бишевац, они најискуснији.

Што се везиста тиче, Тадић је како рекосмо међу „Сејнтсима“, Маркец у Ливерпулу (ако га рачунамо као везног играча), док је Јојић зимус стигао у Дортмунд, исто као и Матић у Челси. Статус Раће Петровића који није пуно играо у Турској је под знаком питања, клуб ће променити и Дарко Лазовић који чека понуду за одлазак из Звезде.

Ђуричић и Фејса би требало да остану у редовима Бенфике, као и Сулејмани, Миха чува Крстичића кога жели наводно и Милан, док ћемо видети шта ће се десити са Луком Миливојевићем који није добио праву шансу у Андерлехту.

Александар Митровић остаје у Бриселу и наредну сезону, што је реално и најбоље за њега, како рекосмо Ђорђевић је стигао у Лацио, Стефан Шћеповић би могао да из Хихона оде у неки клуб Примере. Неће бити тешко, с обзиром на сјајне партије које је пружао за Спортинг прошле сезоне. Мрђа је из Звезде отишао у Омију, а од играча који су још позивани у претходном периоду, Марко Шћеповић би требало да остане у Олимпијакосу.

Дакле, већина мења средину, што опет значи прилагођавање, наметање новом тренеру и сличне ствари. Квалификације почињу у октобру, видећемо у каквој ће форми бити.

Али, пре свега селектор…

(sportske.net)